1. jūnijā plkst. 16:00 Pārventas centrā, laukumā pie sporta halles, uzstāsies baltkrievu leģendārā grupa „Песняры” („Pesņari”), sniedzot koncertu, kurā skanēs slavenākās un pazīstamākās grupas dziesmas.

Baltkrievijas valsts ansamblis „Песняры” (Pesņari) dibināts Minskā 1969. gadā. Pēc Minskas filharmonijas Padomes lēmuma, grupa „Лявоны” ieguva tiesības saukties par vokāli instrumentālo ansambli, un tikai gadu vēlāk nomainīja nosaukumu uz „Песняры”. To izveidoja leģendārais Vladimirs Muļavins, un jau vairāk kā 40 gadus grupa dažādos sastāvos priecē savus pielūdzējus daudzās pasaules malās ar savām brīnišķīgām dziesmām, no kurām daudzas ir iekļautas slāvu un populārās mūzikas zelta fondā. Viņu mūzika visos laikos ir bijusi populāra, un to klausoties izaugušas vairākas paaudzes.

 

Pēc ansambļa dibinātāja Vladimira Muļavina nāves kolektīvs turpina sekot senām tradīcijām - sastāvs ir atjaunojies, bet tajā pašā laikā saglabājis savu identitāti. Grupas dalībnieki spēlē uz dažādiem mūzikas instrumentiem, kā nacionāliem, tā arī mūsdienīgiem. Ventspilī ar koncertu uzstāsies grupas sastāvs, kura dalībnieks un līderis ir Valērijs Skorožonoks – dziedātājs, kurš ansambļa sastāvam pievienojās pēc paša Vladimira Muļavina uzaicinājuma.

 

Grupu „Pesņari” mēdz saukt par baltkrievu bītliem. Grupas daiļrades pamatā jau no tās pirmsākumiem bija ļoti vienkāršs princips – laikmetīgi aranžēt baltkrievu folkloras dziesmas. Pie populārākajiem skaņdarbiem noteikti jāmin viņu episkā dziesma „Касіў Ясь канюшыну”, kā arī „Беловежская пуща”, „Белоруссия”, „Олеся” un daudzas citas, kuras būs iespējams dzirdēt 1. jūnija koncertā.

 

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: