31. maijā, pēdējā pavasara piektdienā, Ventspils pilsētas ielās un laukumos virmos vasarīgas noskaņas. Organizatori aicina pievienojies piektdienas pastaigai un iznākt vakara gaismā ikvienam.

Mazos skatītājus plkst. 19 Bērnu pilsētiņā priecēs muzikāla izrāde „Mazā raganiņa”. Uz izrādi aicina Rīgas Skolēnu pils teātris „Zīļuks”, režisore Laura Paegle, komponiste – dziesmu tekstu autore Silvija Silava.

 

Tirgus laukumā no plkst. 19 ar daudzveidīgu māksliniecisko programmu un performancēm darbosies cirka meistari no Rīgas, muzicēs kalnu kapela „Spēlmaņi”, akordeonu ansamblis „Akords” un ansamblis „Ventiņ”. Jautru garu palīdzēs uzturēt tirgus saimnieces no folkloras kopas „Atštaukas”.

 

Astoņos vakarā Dzirnavu laukumu apvīs Dārza koncerta noskaņas. Mākslinieki Aldis Liepiņš, Evija Martinsone un Ivars Bezprozvanovs ļaus mums ieskatīties mūzikas lielpilsētas Vīnes vēstures lappusēs, saklausot Vīnes klasicisma radītāju un kopēju J.Haidna, V.A.Mocarta un L.Bēthovena brīnišķo mūziku, kā arī izjust F.Šūberta mūzikas romantisko elpu un valšu karaļa J.Štrausa Vīnes valša nezūdošo skaistumu. Visu kopā saistīs muzikoloģes Karinas Bērziņas stāsti par Vīni, laikmetiem un komponistiem. Vakara gaitā romantisko noskaņu nomainīs argentīnieša Astora Pjacollas neparastie, slāpētas kaisles piesātinātie tango ansambļa „Tango sin quinto” šarmantajā izpildījumā. Savukārt Dārza koncerta izskaņā Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā un soliste Aija Andrejeva piedāvās ieklausīties straujākos džeza mūzikas ritmos un vēlreiz baudīt populāras melodijas.

 

Rātslaukumā - brīvdabas kino, no plkst. 22.00 būs iespēja noskatīties animācijas filmu „Poēma par kulšanu” - režisors J. Cimmermanis, ģimenes komēdiju „Kapteiņa Enriko pulkstenis” - režisors J. Streičs un Ē.Lācis un filmu „Sapņu komanda 1935”- režisors A. Grauba un A. Ēķis.

 

Bet krēslas stundā, no plkst. 23.00, pie Prāmju termināļa vēl nebijusi krāšņa interaktīva gaismu un video instalācija, kurā līdzdarboties varēs ikviens ventspilnieks un pilsētas viesis.

 

Arī Ventspils izklaides vietas ir padomājušas par īpašiem piedāvājumiem un programmām.

 

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

 

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība un Ventspils brīvostas pārvalde. Pasākumi top sadarbībā ar „I DID IT management”, „Kinopunkts”, „Ventspils tirgus”, Ventspils muzeju un Ventspils Mūzikas vidusskolu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: