Ventspilī sekmīgi norisinājusies jaunā sauskravu termināļa būvlaukumā atrastās aviācijas bumbas izcelšana no grunts, izvešana jūrā un neitralizēšana.

Ventspils pilsētas pašvaldība izsaka pateicību par operatīvo rīcību un labo sadarbību Nacionālo Bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizācijas rotai un personīgi virsseržantam Jānim Palācim, kā arī Jūras spēku flotiles mīnu kuģu eskadriļas ūdenslīdēju komandas karavīriem, kas īstenoja bumbas izcelšanu, transportēšanu uz jūru un neitralizēšanu.

 

Īpaša pateicība SIA „Pilsbūve” autoceltņa vadītājam Alfonam Adamkovičam par varonīgo rīcību, uzņemoties veikt aviobumbas pārvietošanu ar celtni no smagās automašīnas uz Ventas upi, kur tā tika piestiprināta laivai turpmākai transportēšanai uz jūru.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība pateicas par sadarbību situācijas risināšanā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa darbiniekiem un personīgi Ramonai Vilkristei, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Ceļu policijas darbiniekiem un personīgi Gatim Putniņam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas darbiniekiem un personīgi komandiera p.i. KrišjānimMincenbergam, Ventspils brīvostas pārvaldes darbiniekiem un personīgi pārvaldnieka vietniekam Guntim Drunkam. Domes izpilddirektors uzteic arī Ventspils pilsētas pašvaldības policijas darbinieku un priekšnieka Jāņa Arāja ieguldīto darbu.

 

Visas dienas garumā bīstamās situācijas risināšanu koordinēja pašvaldības ārkārtas situācijas komisija Ventspils pilsētas domes izpilddirektora Alda Ābeles vadībā, kurā piedalījās pārstāvji no valsts un pašvaldības policijas, Ventspils brīvostas pārvaldes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un citām institūcijām, sniedzot atbalstu abām bruņoto spēku struktūrvienībām, kas darbojās bumbas likvidācijas operācijā un nodrošinot nepieciešamo drošības pasākumu īstenošanu.

 

Liels paldies arī visiem ventspilniekiem par organizētību un sapratni īstenoto drošības pasākumu laikā! Paldies arī plašsaziņas līdzekļiem, kā arī Nacionālo bruņoto spēku sabiedrisko attiecību speciālistiem par atbalstu iedzīvotāju informēšanā.

 

Kā jau iepriekš ziņots, Ventspilī jaunā sauskravu termināļa būvlaukumā tika atrasta 500 kg smaga aviācijas bumba. Nacionālo bruņoto spēku speciālisti, līdzdarbojoties pārējiem iesaistītajiem dienestiem, veica bumbas izcelšanu no grunts, izvešanu jūrā un neitralizēšanu. Saistībā ar bumbas neitralizēšanas operāciju uz laiku tika slēgta satiksme 500 m rādiusā ap darbu norises vietu, tostarp pa paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā.

 

Operācija noslēdzās ap plkst. 22:30, kad bumbu jūrā 15 km attālumā no krasta nogremdēja un uzspridzināja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: