Sauskravu termināļa būvlaukumā atrastā aviācijas bumba izcelta no grunts,  iesaiņota transportēšanai un tiek pārvietota pa Ventu uz jūru.

Jūrā  to 15 km attālumā no krasta nogremdēs un uzspridzinās. Bumba vairs nav šķembu bīstama, līdz ar to iedzīvotāju evakuēšana no teritorijas ap Ventas upi netika veikta,
vien apziņotas tuvumā esošās iestādes un uzņēmumi, kā arī ierobežota auto transporta satiksme un iedzīvotāju atrašanās Ostas ielā, K.Valdemāra ielā, uz Dienvidu mola un auto stāvlaukumā pie tā.

Pilsētā ir atjaunota satiksme pār Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā.


Kā jau iepriekš ziņots, NBS deva rīkojumu slēgt pilsētas teritoriju 500 m rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, tai skaitā evakuējot iedzīvotājus. Sakarā ar to ir slēgta satiksme pār paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā.


NBS ir atļāvis turpināt satiksmi pār Apvedtiltu, tomēr, tā kā tiks slēgts tilta aplis Ventas kreisajā krastā, satiksmes kustība uz Pārventu un no tās tiek organizēta pa Tērauda ielu. Arī sabiedriskais transports tiek novirzīts pa Apvedtiltu.


Aicinām iedzīvotājus bez īpašas nepieciešamības nepārvietoties no viena Ventas krasta uz otru, kā arī netuvoties norobežotajai teritorijai.


Turpināsim iedzīvotājus informēt par notikumu gaitu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: