Ventspilī jau divpadsmito reizi notiks bērnu svētki „Saules stundas pilsētā”. Šogad svētki notiks divas dienas - 1. un 2. jūnijā.

Sestdiena, 1. jūnijs

1. jūnijā svētki iesāksies ar tradicionāli krāšņu svētku gājienu, bet svētku programmas paredzētas laikā no plkst.12.00 līdz 15.00 Bērnu pilsētiņā uz skatuves, norises vietās pie kafejnīcas, zaļajās zonās, uz Pētera ielas posmā gar pilsētiņu un stāvlaukumā.

 

Svētkos piedalīsies ap 1300 bērni un jaunieši no pirmsskolas izglītības iestādēm, skolām, Jaunrades nama, Mākslas skolas, bērnu centra „Nāc līdzi”, Jaunsardzes vienības, sporta skolas „Spars”, deju studijas „Prieks” un „Deguntiņš uz augšu”, Ievas Grēgeres radošā studijas, Mūzikas skolas, mūzikas studijas „Mazā prinča planētas”, popstudijas „Jūras akmentiņi”, sporta deju kluba „Aurum” un deju kolektīva „Liedags”.

 

Šogad būs skanīgāks svētku gājiens, jo tajā piedalīsies trīs pūtēju orķestri - Rīgas Tehniskās universitātes jauniešu pūtēju orķestris, Talsu pūtēju orķestris un pūtēju orķestris „Ventspils”. Bet svētku aktivitātes vadīs un par jautru noskaņu rūpēsies vadītāji, mazo ventspilnieku iemīļotie un pazīstamie tēli, kas viesojušies Bērnu pilsētiņas un bērnu parka ik svētdienas pasākumos.

 

Svētku laikā dalībnieki rādīs savus talantus dejošanā, dziedāšanā, muzicēšanā, sportiskās un radošās aktivitātēs. Paši mazākie bērni apmeklētājus iepriecinās ar savu uzstāšanos svētku atklāšanas koncertā. Skanīgus priekšnesumus sniegs vokālie bērnu ansambļi, deju studijas, instrumentālās grupas.

 

Jaunrades nama un Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi radīs radošu atmosfēru, lai ikviens apmeklētājs saņemtu prieku par paša izgatavotu darbiņu.

 

Lielākiem bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja darboties Ventspils nodibinājuma „Spēkuguns” un Jaunsardzes vienības organizētajās darbnīcās un piedalīties orientēšanās spēlē, kā arī mazā spēka vīra sacensībās.

 

Bet svētku vadītāji aicinās rosīties rotaļu stūrītī, piedalīties jautrās sacensībās un spēlēs. Svētkos iesaistīsies arī Ventspils bērnu bibliotēkas, Pārventas bibliotēkas darbinieki ar izglītojošām spēlēm, izstādēm, bet Piejūras Brīvdabas muzeja darbinieki iepazīstinās ar senām mērīšanas ierīcēm.

 

Bet pēc pagājušā gada apmeklētāju lielās intereses, arī šogad varēsim apmeklēt Mini Zoo, Annels atrakcijas un izbaudīt modes skates burvību mazo ventspilnieku izpildījumā.

 

Jāatzīmē, ka šogad bērni un viņu pedagogi apmeklētājiem piedāvās arī muzikālas izrādes un programmas: „Ielecam vasarā” (popstudija „Jūras akmentiņi”, deju studija „Prieks”, Ievas Grēgeres radošā studija), „Savu sapni uzzīmē” (mūzikas studija „Mazā prinča planētas”, Mūzikas skolas koris „Nošu planētas”), „Reiz bija” (Jaunrades nama deju studija „Scorpions”, teātra studija „Savējie”).

 

Pirmās svētku dienas izskaņā apmeklētājus ar jautru izrādi „Burvju skaitļi” priecēs mākslinieks Andris Ērglis un bērnu vokālais ansamblis „MOMO”.


Izrāde ievedīs skatītāju interesantā, brīnumu piepildītā ciparu un skaitļu pasaulē. Tā vairs nebūs sausā matemātika, kā to nereti mēdz dēvēt, tā iepazīstinās skatītāju ar Skaitļu burvi un viņa ģimeni - lieliem un maziem Cipariņiem, ar Nulli un matemātikas zīmēm. Izrāde patiks visiem, kurus saistījusi Harija Potera brīnumu piepildītā mācību un visa jaunā izzināšanas māksla, jo arī Skaitļu burvim un Cipariņiem, kas darbojas izrādē, sarežģītas situācijas atrisināt palīdzēs burvju nūjiņa. Skaitļu burvja lomā iejutīsies pazīstamais dziedātājs Andris Ērglis, savukārt Cipariņu, skaitļu un matemātikas zīmju lomās būs vokālā ansambļa „Momo” dalībnieki. Iestudējuma scenāriju un režiju veidojusi Dace Kravale, scenogrāfiju - Rita Missūne.

 

Stāvlaukumā pie Bērnu pilsētiņas būs apskatāmi pašvaldības SIA „Ventspils reiss” jaunie autobusi. Turpinot plānveida autobusu parka atjaunošanu, uzņēmums iegādājies un nodod pasažieru rīcībā 3 jaunus autobusus: 1 mazas un 1 lielas ietilpības pilsētas autobusu un 1 mazas ietilpības tālsatiksmes autobusu. Kā jau pierasts šādās reizēs, interesenti ar tiem varēs doties arī nelielā ekskursijā pa pilsētu profesionālu gidu vadībā, tādējādi novērtējot jaunos transporta līdzekļus ne tikai vizuāli, bet arī praksē.

 

Svētdiena, 2. jūnijs

2. jūnijā svētku otrajā dienā Bērnu pilsētiņā plkst. 12.00 izskanēs muzikāla izrāde „Kurts šmorē”. Izrādē piedalīsies Rīgas Skolēnu pils teātris „Zīļuks”, režisore Laura Paegle. Izrāde veidota kā jautra fantāzija par nopietnām lietām, darbība notiek ostā, kur spilgti tēli kā pārvaldnieks, strādnieki, bērni, karalis u.c. izspēlēs ostas dzīves situācijas. Iespaidīgas un krāšņas būs arī izrādes dekorācijas, pat mazi un lieli kuģi peldēs pa pilsētiņas skatuvi.

 

Bet plkst. 15.00 Bērnu parkā „Fantāzija” muzikāli teatralizēta izrāde „Zīļuks un viņa draugi”. Izrādē piedalīsies Rīgas Skolēnu pils teātris „Zīļuks”, režisore Laura Paegle. Izrāde veidota kā ieskats teātra „Zīļuks” iestudētās izrādēs.

 

Pēc izrādēm Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā „Fantāzija” apmeklētājus priecēs satikšanās ar lielajām lellēm Pinkīti, Grīnīti, Zeltīti, māsiņām Milzītēm un viņas draugiem trollīšiem Muminiem.

 

Pasākumi abas dienas būs bez maksas.

 

Pasākuma programmu skatīt ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: