Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lembergs: esam pret birokrātismu

Pašvaldība ir gatava atbalstīt jebkuru saprātīgu jauniešu ieceri, taču iniciatīvai jānāk no pašiem jauniešiem – šādi secinājumi izskanēja diskusijā, kurā ar skolu aktīvistiem, studentiem un tehnikuma audzēkņiem tikās pilsētas domes vadība.

Satiek muzeju nākotnes apmeklētājus

Rīt, svinot starptautisko Muzeju dienu, tie būs atvērti bez maksas, turklāt apmeklētāji gaidīti arī vakara un nakts stundās.

 

2.lpp. Viedoklis: „Uz veselību!”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka
«Saņēmuši kritiskos ziņojumus no starptautiskajiem ekspertiem par Latvijas bērnu stāvokli, Saeimas deputāti nolēmuši ķerties pie veselības uzlabošanu mūsu jaunākajai paaudzei – smēķēšanu bērna klātbūtnē uzskatīs par vardarbību. Arī sievietes ar apaļiem vēderiem un cigareti zobos nevarēs netraucēti un atklāti uzvilkt dūmu dzemdību nama pagalmā.»

 

3.lpp.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistās helikopters

Nacionālo bruņoto spēku helikopters devies palīgā dzēst aptuveni 10 hektāru plašu kūlas ugunsgrēku Ventspils novada Vārves pagastā.

Jaunajā apkures sezonā tarifs samazināsies

Līdz mēneša beigām uzņēmums Ventspils siltums iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram jaunā siltuma tarifa projektu, kas paredz samazināt pašreizējo tarifu par 5,4%. Ir cerība, ka līdz jaunajai apkures sezonai siltuma tarifs Ventspilī samazināsies līdz 42 latiem par megavatstundu.

Gatavi vasaras tūrisma sezonai

Rīt Ventspilī tiks oficiāli atklāta vasaras tūrisma sezona. Centrālais notikums būs jauno Piedzīvojuma parka atrakciju nodošana atpūtnieku rīcībā.

 

4.lpp.

Kristīgie svētki ar vairākiem nosaukumiem

Svētdien būs Vasarsvētki jeb 50. diena pēc Lieldienām, kad piemin Svētā Gara izliešanu un kristīgās Baznīcas tapšanu.

Jaunas neparastas velonovietnes

Pils un Katrīnas ielas krustojumā, kā arī Užavas ielā uzstādītas jaunas velonovietnes, kas jau paguvušas samulsināt ventspilniekus.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp.

Nekaunīgi apzog datorveikalu

Apzagts datorveikals Laptopia Raiņa ielā. Garnadžu guvums – pieci planšetdatori, kā arī viens portatīvais dators.

Ugālnieki prasa ūdeni kapu puķēm

Ventspils novada pašvaldības birokrātijas gaiteņos iestrēdzis iedzīvotāju lūgums ierīkot ūdens ņemšanas vietu Ugāles Krauju kapu jaunajā daļā. Apstādījumu kopšanas sezona jau sākusies, tādēļ novada dome apņēmusies šo jautājumu risināt.

 

8.lpp. Sports. Velkonis paliek uzreiz aiz trijnieka

Beļģijā, Retie, notika Family Janssens 20 gadu jubilejas sacensības virves vilkšanā, kurās piedalījās arī virves vilkšanas klubs Velkonis. Tas uzrādīja ļoti atzīstamus rezultātus, svara kategorijā līdz 720 izcīnot ceturto, bet līdz 680 kg – piekto vietu.

U17 basketbolistiem Latvijas zelts

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas zelta medaļas izcīnījuši sporta skolas Spars U17 vecuma basketbolisti, kas čempionāta finālā ar 92:74 apspēlēja VEF skolu.

BMX braucējiem pirmais starts Latvijā

Ar Latvijas atklātā čempionāta pirmās kārtas sacensībām, kas norisinājās Rīgā, Mežaparka trasē, tika atklāta jaunā BMX sacensību sezona Latvijā. Ar vairākām godalgām to izdevās uzsākt arī sporta skolas Spars braucējiem.

 

9.lpp.

Andris griež matus trīs pilsētās

Ventspilī un novadā, visticamāk, vienīgais friziermeistars Andris Bergmanis pagūst apgriezt un ieveidot matus ne tikai ventspilniecēm, bet arī kuldīdzniecēm un rīdziniecēm. Bērnībā Andris gribēja kļūt par ugunsdzēsēju, robežsargu, krasta apsardzes virsnieku – par jebko, tikai ne par frizieri. Taču dzīve pati visu salika pa savām vietām.

Gaida 200 000 apmeklētāju

Jau pagājuši četri gadi, kopš Jūras vārtu ēkas atjaunošanas. Tagad to apsaimnieko Kurzemes filharmonija un Jūras vārtus sauc par teātra namu.

Izlaidumos varēs skandēt mūziku

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), tuvojoties izlaidumu laikam, izplatījusi informāciju, kādos gadījumos par mūzikas atskaņošanu publiskos pasākumos nav jāmaksā atlīdzība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: