Par Latvijas kausa ieguvējiem futbolā kļuvuši FK Ventspils futbolisti, kas finālmačā papildlaikā ar 2:1 pieveica Liepājas metalurgu. Vārtus ventspilniekiem guva Vadims Jančuks un Kaspars Dubra.

Īsi pirms spēles Rīgā nolija pamatīgs lietus un turpināja smidzināt arī spēles laikā. Iespējams, tas bija galvenais iemesls, kāpēc mača pirmās minūtes desmit komandas spēlēja ļoti prātīgi. Pamazām teritoriālo pārsvaru ieguva ventspilnieki, taču pie bīstamiem momentiem tikt īsti nesanāca. Laiku pa laikam Pāvelam Doroševam liepājnieku vārtos bija jātiek galā ar kādu tālsitienu, taču ļoti lielu draudu vārtiem nebija.

Lielāko puslaika daļu aizsargājušies, liepājnieki tā izskaņā sarūpēja nežēlīgu pretuzbrukumu - Iļja Šadčins no kreisās malas piespēlēja soda laukumā, bet "Liepājas metalurga" centra aizsargs apsteidza Vitāliju Smirnovu un ar kāju precīzi sita tuvajā vārtu stūrī. Pēc pirmā puslaika ar 1:0 vadībā bija liepājnieki.

Otro puslaiku ventspilnieki sāka krietni aktīvāk, tūlīt arī tiekot pie pirmā momenta, taču ar vārtu guvumu tas nevainagojās. Metalurgi ar saviem uzbrukumiem faktiski neatbildēja, toties arī neļāva FK Ventspils futbolistiem izveidot kaut ko tiešām bīstamu. Līdz 72. minūtei. Vispirms labi soda laukumā labi nospēlēja Vladislavs Kozlovs, ne vien nosargājot bumbu, bet arī nogādājot to vārtu tuvumā. Pēc rikošeta bumba atlēca pie Vadima Jančuka, kurš savu iespēju garām nelaida, raidot bumbu vārtos – 1:1!

Liepājnieki tūlīt pat izveidoja pāris bīstamus momentus un bija tuvu tam, lai atkal izvirzīties vadībā, tomēr paveikt to nesanāca. Tieši tāpat kā ventspilniekiem, tāpēc mačs bija jāturpina papildlaikā. Jau tā trešajā minūtē no soda laukuma netverami zem pārliktņa sita aizsargs Kaspars Dubra – 2:1! Atlikušajā laikā FK Ventspils bija tuvāk trešajiem vārtiem, nekā liepājnieki otrajiem un likumsakarīgi ventspilnieki arī nosargāja savu pārsvaru.

FK Ventspils sesto reizi izcīnīja Latvijas kausu, tā finālā spēlējot septīto reizi.

Foto:fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: