Šonedēļ atsāksies cīņas Latvijas Basketbola līgas finālsērija, kurā jau trešo reizi pēc kārtas spēkiem mērojas BK Ventspils un VEF basketbolisti. Pēc diviem mačiem rezultāts ir neizšķirts 1:1.

Šosezon LBL finālsērija pamatīgi izstiepusies garumā, jo VEF komanda spēlēja VTB līgas izslēgšanas mačos, kas startēja tikai maijā. Tāpēc BK Ventspils basketbolistiem pēc pēdējās pusfinālspēles nācās gaidīt gandrīz divas nedēļas, bet pēc pirmajiem diviem mačiem finālā sekoja vēl nedēļu ilga pauze. Tagad VEF gaitas VTB līgā ir beigušās un abas komandas ar pilnu atdevi var pieslēgties Latvijas čempionātam.

Sērijas trešā spēle 23. maijā notiks Saldū, 25. maijā komandas spēlēs Ventspilī, bet 27.maijā komandas atgriezīsies Saldū. Nepieciešamības gadījumā sestā spēle notiks 29.maijā, septītā – 31.maijā.

Finālsērijas pirmajā spēlē Saldū labāk pirmo puslaiku aizvadīja VEF basketbolisti (46:39), bet otrajā jau visai droši vadību pārņēma ventspilnieki, tomēr mača liktenis izšķīrās pēdējās sekundēs. Piecas sekundes līdz pamatlaika beigām EJ Roulends panāca izlīdzinājumu, bet līdz ar spēles beigu signālu bumbu grozā paguva raidīt Folarins Kempbels, nodrošinot BK Ventspils uzvaru 88:86. Savukārt jau nākamajā dienā Ventspilī laukuma saimnieki darbojās kā sapīti, ļoti vāji nospēlējot uzbrukumā un piedzīvojot zaudējumu 42:69...

Par Latvijas čempionāta uzvarētāju kļūs komandas, kas uzvarēs četrās spēlēs, kas nozīmē, ka šajā pavasarī basketbola līdzjutējus sagaida vēl vismaz trīs mači. Divi no tiem risināsies Saldū, kas savukārt nozīmē, ka VEF komandai jāšķiras no 10000 latiem – pa pieciem tūkstošiem izmaksās katra finālam nepiemērotā zālē (pēc nolikuma vismaz 1800 sēdvietu) aizvadīta spēle. Par pirmo maču VEF tikai brīdināts, 300 latus soda naudu gan piešķirot par kāda līdzjutēja iznākšanu laukumā un draudiem tiesnesim. Tomēr LBL vadība jau atzinusi, ka tas bija pēdējais brīdinājumus, bet par nākamajām spēles nepiemērotās zālēs jau tiks iekasēta soda nauda.

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: