Ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu Ventspils jaunsargiem piešķirtas jaunas formas, kuras plašākai publikai tika prezentētas „Dzintarkrasta kausa” 1. multispēlēs.

Ventspils Jaunsargu nodaļai piegādāti 100 formastērpi, kas nodrošinās visus organizācijas jauniešus. Formastērpi ir nodrošināti ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu. Kopējā formu vērība ir Ls 8 022,30.

 

Formastērpā ietilpst zābaki, bikses, virsjaka, T-krekls, vasaras un ziemas cepures, kā arī silta un izturīga ziemas jaka. Jaunajām formām ir ļoti augsta kvalitāte, kas nepieciešama militāram apģērbam, kuru izmanto arī dažādās mācībās.

 

Jaunsargi Toms Fišers un Mareks Jaskuļskis atzinīgi novērtē jauno ietērpu: „Formas saņēmām otrdien, un esam vilkuši tikai uz šo pasākumu, taču jūtamies tajās labi. Zābaki ir ļoti ērti un arī pārējais apģērbs ne grauž, ne spiež.”

 

Formastērpus atzinīgi novērtēja arī Rekrutēšanas un jaunsardzes centra jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas vadītājs Dainis Karols. Ar uzrunu jaunsardzes ierindas skatē jauniešus sveica arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, kurš novēlēja jaunsargiem sasniegt mērķi - veicināt latviešu patriotismu un mīlestību pret savu valsti.

 

Idejas par jauniem formastērpiem iniciators ir Ventspils jaunsargu instruktors Mārtiņš Irbe, kurš ar šo iniciatīvu vērsās Ventspils pašvaldībā. „Formas tērpi nav tikai kopā sašūts drēbes gabals, tie vairāk ir kā simbols. Jaunsargiem formastērps māca dažādas vērtības kā godu, cieņu, attieksmi pret sev uzticētām lietām. Ja jaunietis darbojoties jaunsargu kustībā būs iemācījies turēt taisnu muguru, tad viņš saglabās tādu nostāju visas dzīves garumā.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: