Radošās programmēšanas "maratonā" "Garage48" Ventspilī žūrijas pirmo vietu ieguvis Latvijas komandas izstrādāts studiju piezīmju koplietošanas rīks "ClassnoteApp", savukārt lielāko dalībnieku atzinību saņēmusi citas Latvijas komandas recepšu programma "Shuffle My Fridge", teikts "Garage 48" paziņojumā.

"ClassnoteApp" prototips, kas izstrādāts divu dienu laikā, piedāvā "bezgalīgu" piezīmju rakstīšanas kapacitāti un iespēju zīmēt un dalīties ar grafiskiem attēliem un diagrammām, teikts izstrādātāju komandas paziņojumā. Komanda saņēmusi 1000 latu naudas balvu.

Aplikācijas prototips "nav domāts tikai skolai, bet arī biznesam, izklaidei un citam. Nākotnē iecerēta īpaša versija biznesa lietotājiem", teikts paziņojumā. Komanda, kas prototipu sarakstīja gandrīz nepārtrauktā darbībā "Garage 48" pasākumā no 10. līdz 12. maijam Ventspilī, piedāvā programmas "beta" jeb testa versiju "nopietniem sadarbības partneriem", teikts paziņojumā angļu valodā.

"Nozare.lv" gan novēroja, ka tās rīcībā ir piecas planšetdatora "iPad" aplikācijas, ar kurām var pierakstīt piezīmes (arī rokrakstā), zīmēt diagrammas un dalīties ar citiem. Bezmaksas "Evernote" var izmantot dažādu mājaslapu, tekstu un attēlu kopēšanai, pat veicot skaņas un video "piezīmes". Ar "Penultimate", "Notes Plus" un "Paperport Notes" var ar īpašu irbuli vai pirksta galu rakstīt piezīmes un zīmējumus ar roku vai izmantojot planšetdatora virtuālo klaviatūru.

"ClassnoteApp" veidoja Mārtinš Bratuskins, Gints Turlajs, Elviss Kustāns, Ivars Lubāns, Mareks Martinovs, Jekaterina Troškova un Kristaps Krauja.

Savukārt "Garage48" pasākuma dalībnieku starpā populārākais rīks "Suffle My Fridge" (aptuveni tulkojot - sajauc to, kas man ledusskapī) ir domāts, lai meklētu receptes ēdiena pagatavošanai no tām izejvielām, kas atrodas lietotāja rīcībā.

Kā skaidrots programmas aprakstā, tā domāta cilvēkiem, kuriem ir alerģijas vai nepatika pret zināmu pārtiku, tādēļ tiem mājās nekad nav, piemēram, riekstus saturošu vielu vai sīpolu. Ir arī iespējams meklēt receptes, kas izslēdz zināmas izejvielas, teikts "Garage48" mājaslapā publicētajā aprakstā.

Šo aplikāciju pasākuma laikā izstrādājusi starptautiska komanda, kurā piedalījās Mārtiņš Martins Veiss, Jāns Krūsma, Marta Bondare, Aleksejs Mjaliks, Romans Tomjaks un Jānis Kadeģis.

"Garage48" pasākumu virkne sākās Igaunijā 2010. gadā un pulcē līdz pat 100 dalībnieku, kuri uzstājas ar vairākiem desmitiem ideju prezentāciju, no kurām 12 līdz 15 tiek izstrādātas laikā no plkst.17 piektdienas vakarā līdz plkst.17 svētdienas vakarā. Svētdienas vakarā notiek prototipu prezentācijas, teikts "Garage48" mājaslapā.

Pasākums Ventspilī bija pirmā reizē, kad "Garage48" rīkots šajā Kurzemes pilsētā.

"Garage48" jau trīs reizes rīkots Rīgā un vienu reizi Valmierā. "Garage48" pasākumi arī notikuši Igaunijā. Somijā, Krievijā, Baltkrievijā un piecās Āfrikas valstīs - Ganā, Nigerijā, Kēnijā, Ugandā un Dienvidāfrikā.

"Garage 48" rīkotājs ir Igaunijas nodibinājumus "Garage48 Foundation", kuru 2010. gadā dibināja seši igauņu uzņēmēji.

Apskati foto!

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: