Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izglītojoša izklaide tagad ostmalā

Kurzemes Democentrs šajā tūrisma sezonā no Pārventas pārcēlies uz promenādi un ir pieejamāks tūristiem. Turklāt līdztekus raķešu palaišanas un citu interaktīvo stendu piedāvātajām iespējām līdz pat septembrim tajā aizraujošā veidā varēs iepazīt mūzikas pasauli. No Cēsīm atceļojusi izstāde Kas ir mūzika?.

Kaiva sadzied ar Rubeni

Ventspils jauktais koris Kaiva savās rindās ar prieku uzņēmis slaveno kamaniņu braucēju Mārtiņu Rubeni. Viņš, kaut iepriekš koristu rindās bijis tikai 2. klasē, izrādās lielisks dziedātājs.

2.lpp. Viedoklis: „Nedabiska šodiena”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Ik vakaru ieslēdzot televizoru, gribi vai ne, nākas dzirdēt un redzēt hokeju vai kaut ko par hokeju. Tā vien šķiet, ka ir iesācies nevis pavasaris, bet hokejs. It kā nekā cita svarīgāka nebūtu ko darīt. It kā nebūtu nevienas problēmas, neviena cita svarīgāka jautājuma, kura dēļ tūkstošiem cilvēku būtu gatavi apvienoties kopīgā darbā.»

3.lpp.

Baltkrievu zinātniece palīdz Ventspils ekonomikai

Lai sasniegtu pērn Ventspils Augstskolā izveidotā Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centra ambiciozos mērķus, tam palīdz ārzemju partneri no Lielbritānijas, Izraēlas, Baltkrievijas, Somijas. Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studentiem lekciju kursu par inovāciju politiku lasa Baltkrievijas Valsts universitātes docente Anna Pobola.

Sprūdža krēsls sašūpojas
Spriedums par Sprūdža rīkojumu atstādināt Lembergu no mēra amata būs zināms 29. maijā. Taču, ja tiesa Sprūdža rīkojumu atzīs par likumam neatbilstošu, ministram, iespējams, nenāksies pat par to atbildēt. Viņš apsver demisijas iespēju. Formālais iemesls – Saeimas balsojums pret tā dēvēto Lemberga likumu.

4.lpp.

Pētersonam debijas albuma singls

Dziedātājs Roberts Pētersons gada nogalē iecerējis izdot savu pirmo albumu, bet jau šobrīd var noklausīties albuma singlu Sāksim no jauna.

Dzīvo aktīvi un ar prieku

Lasītāju iemīļotā rubrika Hallo, «Ventas Balss» klausās! radījusi veselu virkni ārštata korespondentu, kas zvana uz redakciju teju katru dienu, daloties savā viedoklī par notikumiem, kas notiek pilsētā un valstī. Starp šiem lasītājiem ir arī pensionārs Jurijs Bolgarovs.

5.lpp. Kultūra. Izdzīvos īstu Argentīnas tango

Trešdien teātra namā, svinot četrus gadus, kopš darbība notiek atjaunotās telpās, skanēs Nacionālās operas mūzikas un izjūtu koncertizrāde Cantando y amando.

Stāsti iemācīja nejusties vientuļai

«Man ļoti patīk Ventspils osta – gaismas un kuģi. Kādu dienu fotografējot sapratu, ka skatos kā Marka Rotko gleznā,» aizrautīgi stāsta Somijā dzīvojošā dzejniece Gungerda Vikholma.

Viens no labākajiem Latvijas plenēriem

Ar izstādes atklāšanu Livonijas ordeņa pilī noslēdzies glezniecības plenērs Agrīnais reālisms, kas tika organizēts nu jau ceturto gadu pēc kārtas.

6.lpp. Sports. MTB braucēji spēkojās Tērvetē

MTB riteņbraucēji Uldis Ālītis un Valdis Čeksters ar labiem panākumiem startējuši MTB maratona Trek Kauss 2013 pirmā posma sacensībās un izcīnījuši attiecīgi otro un piekto vietu (savās vecuma grupās).

Kronbergs starp labākajiem Čehijā

Trutnovā norisinājās tradicionālās ekstrēmo sporta veidu sacensības Bike Hall Contest, kurās otro gadu pēc kārtas ļoti teicams starts padevās ventspilniekam Viktoram Kronbergam – viņš izcīnīja respektējamo sesto vietu.

Basketbola senioriem divas uzvaras

Latvijas basketbola čempionātā senioriem jeb maksibasketā divas zelta godalgas izcīnījuši ventspilnieki – 40+ vecuma grupā Ventspils komanda kļuvusi par čempioni, bet grupā 50+ vairāki ventspilnieki palīdzējuši kaldināt uzvaru Tukuma komandai.

7.lpp. Brīvbrīdis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: