Mājas ballītē aizdedzinātā puiša lietā vienīgajam aizdomās turētajam jaunietim apcietinājuma vietā varētu noteikt mīkstāku drošības līdzekli, pieļauj Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

3. maijā Ventspils tiesa aizdomās turētajam 17 gadus vecajam jaunietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Saskaņā ar likumu nepilngadīgu personu var apcietināt tikai tad, ja tā tiek turēta aizdomās par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

"Maksimālais termiņš, kādā drošības līdzeklis jāpārskata, ir 30 dienas, bet to var pārskatīt arī ātrāk. Ja, veicot pirmstiesas izmeklēšanu, nebūs vajadzības pēc apcietinājuma, ja aizdomās turētais sadarbosies ar izmeklētāju un nebūs pretrunu starp viņa un liecinieku liecībām, varbūt mēs lūgsim mainīt drošības līdzekli ātrāk," informēja Kokins.

Izanalizējot faktus un liecības, kas jau kļuvuši zināmi pirmstiesas izmeklēšanā, policija kā ticamāko notikuma versiju uzskata, ka jaunieša apliešana ar medicīnisko spirtu un aizdedzināšana notikusi, neapzinoties un nepadomājot par šādas rīcības sekām. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā apstiprinājies, ka jaunietis tiešām ticis apliets ar medicīnisko spirtu, bet nav apstiprinājusies sākotnēji izskanējusī informācija, ka viņam mesti virsū degoši sērkociņi. "Pašlaik turpinām noskaidrot, kā īsti notikusi aizdedzināšana," informēja Kokins.

Pašlaik citu aizdomās turamo personu šajā krimināllietā nav, bet policija turpina nopratināt jauniešus, kuri piedalījās šajā mājas ballītē.

Par notikušo policija saņēmusi informāciju no medicīnas iestādes, kas informējusi, ka zēns ar smagiem apdegumiem slimnīcā nogādāts agrā 1.maija rītā no jauniešu organizētas ballītes kādā privātmājā. Notikuma vietā nekavējoties ieradusies policija, bet lielākā daļa jauniešu privātmāju, kurā bija norisinājies jauniešu pasākums, jau bija atstājuši.

Policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125.panta 1.daļas un sākusi izmeklēšanu. Pašlaik noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā kādā privātmājā pulcējušies liels skaits jauniešu vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri sarīkojuši pasākumu bez pieaugušo kontroles.

Cietušais jaunietis turpmākai ārstēšanai pārvests uz Rīgu. Viņš guvis 22% līdz 23% ķermeņa apdegumu, pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu ķirurgs Džeimss Rozītis. Trīs ceturtdaļas no gūtajiem apdegumiem ir dziļi. Liesmas radītie bojājumi vairāk skāruši kājas, rokas un nedaudz arī seju. Viņa ārstēšanās paredzēta vairākos posmos, kas saistīti gan ar bojāto audu noņemšanu, gan brūču slēgšanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: