Maijs teātra namā vienmēr ir īpašs, jo tieši šajā mēnesī atklāja rekonstruētos Jūras vārtus. Šoreiz svētku īpašā dāvana būs Nacionālās operas izrāde Cantando y amando 15. maijā.

Tā, piektdien notiks filmu maratons. Bērniem paredzētā programma sāksies jau plkst. 13, kad rādīs Ēvalda Lāča Ežus un lielpilsētu, Edmunda Jansona Kā Lupatiņi uzminēja un Kā Lupatiņi šūpojās, arī Rozes Stiebras filmu Dzeguze un viņas 12 vīri un Jāņa Cimermaņa Lācis nāk. Plkst. 14.30 sāksies studentu filmas. Filmu maratona organizētāja Inese Kļava teic, ka arī šīs filmas būs interesantas, jo vairāk tādēļ, ka režisori piesaistījuši arī pazīstamus aktierus. Piemēram, Inga Drulles spēlfilmā Gvido pēdējais uzaicinājums lomās būs Varis Vētra, Lāsma Kugrēna un Aivars Krancmanis. «Manuprāt, iet uz kino un skatīties pašmāju filmas ir patriotisma iezīme, tādēļ aicinām 3. maijā doties uz teātra namu, kur uz lielā ekrāna redzēsim daudz labu filmu, arī Vladimira Leščova un Kaspara Janča Villu Antropoff, Kristīnes Želves Fedju un Aigara Graubas Sapņu komandu 1935

 

Svētdien Dailes teātris piedāvās īpašu izrādi ģimenēm Pasaka par vērdiņu 2012. Izrādes literāro materiālu pēc Kārļa Skalbes pasakas motīviem veidojusi Evita Sniedze, bet režisors ir pazīstamais žurnālists un autoeksperts Pauls Timrots. Lomās – Intars Rešetins, Mirdza Martinsone, Sarmīte Rubule, Harijs Spanovskis un Valdis Liepiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: