Ventspils pilsētas dome nolēmusi uzsākt detālplānojuma izstrādi nekustamajam īpašumam P.Stradiņa ielā 17A, lai pēc tam veiktu daudzdzīvokļu namu iekškvartāla rekonstrukciju.

Domē vairākkārt vērsušies P. Stradiņa ielas iekškvartāla, t.i. teritorijas starp Dzintaru, Talsu un P. Stradiņa ielām, daudzstāvu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji ar lūgumu veikt iekškvartāla teritorijas labiekārtošanu. Līdz šim lielākais šķērslis šīs teritorijas sakārtošanai bija nekustamā īpašuma – zemes gabala P. Stradiņa ielā 17A (kopplatība 20294 kv.m.) piederība. Tas pieder trīs privātpersonām un uz tā atrodas sešas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas.

 

Labiekārtojuma stāvoklis ir vērtējams kā neapmierinošs, jo tas izbūvēts apmēram pirms 30 gadiem, turklāt nevienai uz šī zemes gabala esošai dzīvojamajai mājai nav izveidots funkcionāli nepieciešamais zemes gabals. Saskaņā ar Ventspils pilsētas teritorijas plānojumā (2006.-2018.) noteikto, paredzot minētā zemes gabala sadalīšanu, nolūkā izveidot koplietošanas teritoriju, un katrai daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu, sākotnēji izstrādājams detālplānojums.

 

Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus, nolūkā nodrošināt minētajā iekškvartālā dzīvojošiem iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi un infrastruktūru dome panākusi vienošanos ar nekustamā īpašuma īpašniekiem par detālplānojuma izstrādes kārtību, detālplānojuma izstrādes ietvaros izveidotās koplietošanas teritorijas atsavināšanas nosacījumiem u.c. abām pusēm saistošiem nosacījumiem.

 

Atbilstoši normatīvo aktu prasībām, lai uzsāktu detālplānojuma izstrādi, sākotnēji nepieciešams sagatavot un ar domes lēmumu apstiprināt detālplānojuma darba uzdevumu. 19. aprīlī dome pieņēma lēmumu par nekustamā īpašuma P. Stradiņa ielā 17A detālplānojuma izstrādes uzsākšanu, vienlaicīgi apstiprinot Darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei.

 

Ar izstrādāto detālplānojuma projektu jebkurš interesents varēs iepazīties pašvaldības rīkotajā publiskajā apspriešanā, par kuras termiņu, vietu un laiku sabiedrība tiks informēta gan laikrakstā „Ventas Balss”, gan oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”, gan Ventspils portālā.

 

Detālplānojums ļaus realizēt iepriekš minētās teritorijas sadali vairākos zemes gabalos, izveidojot funkcionāli nepieciešamos zemes gabalus teritorijā esošo daudzstāvu dzīvojamo māju uzturēšanai un koplietošanas teritoriju, pēc kā varēs tikt risināti jautājumi par koplietošanas teritorijas atsavināšanu un tās pakāpenisku sakārtošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: