Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.
Talkas dienā tīra un poš
Centra sākumskolas 5. un 6. klases audzēkņi talkas dienā strādā skolā. Pulējot kāpnes, meitenes aizdomājušās par skolas apkopējas darbu – cik tas ir grūts.
­Municipāļi risina cilvēku nesaskaņas
Viens no Ventspils pašvaldības policijas ikdienas uzdevumiem ir iedzīvotāju izsaukumu apkalpošana. Nereti izsaukumu iemesls ir cilvēku nesaskaņas un konflikti.

2.lpp. Viedoklis: „Katram sunim ir ”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena
«Bērniem viņu labvēlīgai attīstībai ir vajadzīgs pozitīvs piemērs. Taču, tā kā daži pieaugušie vēl sirmā vecumā uzvedas kā bērni, tad viņiem audzināšana un pamācīšana nepieciešama visa mūža garumā. Tikai tāpēc atbalstu talkas un kopā strādāšanu. Tomēr man ir daudz jautājumu, kāpēc audzināšanas darbi notiek, piemēram, Rīgā bērnu slimnīcas teritorijā, kur šogad atkārtoti tiek organizēta Lielā talka. Vai slimnīca ir bezsaimnieka manta, par kuru nevienam nav jārūpējas? »

3.lpp.
Viesnīcā kā mājās
Olimpiskā centra Ventspils viesnīca pēdējā gada laikā piedzīvojusi būtisku izaugsmi, turklāt saņēmusi divus prestižus kvalitātes apliecinājumus – trīs zvaigznes, kā arī personāla novērtējumu. Panākumu pamatā esot cilvēkfaktors jeb enerģiskā Inta Tomsone ar savu komandu.

4.lpp. Kriminālziņas. Notiesātos piespiež kopt apkārtni
Piespiedu darbs sabiedrības labā notiesātajiem ir viens no audzinošākajiem sodiem. Pārsvarā viņi tiek iesaistīti uzkopšanas darbos.
Siltuma lietu nosūta tiesai
Jau tuvākajā laikā uz tiesas sola sēdīsies trīs apsūdzētās Ventspils siltuma bijušās darbinieces par vairāk nekā 700 tūkstošu latu piesavināšanos no uzņēmuma kases.

5.lpp. Kultūra. Hercs Franka meklēja mūžību
Režisors Hercs Franks strādājot ievēroja divus principus – nepazemot
un nenosodīt filmas varoņus. Arī tos, kam piespriests nāvessods.
Kultūra nav indīga un nerada slimības
«Tie, kas nelasa, apzog sevi un savu iztēli,» tiekoties Pārventas bibliotēkā ar 5. vidusskolas audzēkņiem, atzina literatūrzinātnieks Arno Jundze.
Veiksmīgs Zaļās Vārnas lidojums
Latvijas Literatūras gada balvu saņēmusi arī ventspilniece Kristīne Ulberga. Nominācijā Labākais prozas darbs par labāko atzīts viņas romāns Zaļā Vārna.

6.lpp. Sports. Grišuņins piekāpjas olimpiskajam čempionam
Somijā, Helsinkos, norisinājās starptautisks boksa turnīrs Gee Bee, kurā līdz finālam aizcīnījās mūsu labākais bokseris Nikolajs Grišuņins, zaudējot Londonas olimpisko spēļu čempionam krievam Jegoram Mehoncevam.
Brazīļu džiu-džitsu ienāk Latvijā
Pirmo reizi Latvijas sporta vēsturē Saldū notika valsts atklātais čempionāts džiu-džitsu, kuru organizēja ventspilnieki brāļi Artūrs un Vladislavs Čerņavski, kas ir arī šī sporta veida aizsācēji Latvijā.
Timma pieteicies NBA draftam
Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonijai jeb draftam pieteicies BK Ventspils uzbrucējs Jānis Timma, tiesa, pagaidām spēlētājam nav konkrētas vīzijas, kas no tā visa varētu sanākt.

7.lpp. Brīvbrīdim

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: