Kopš Ventspils Jaunrades nama atvēršanas svētkiem 2. septembrī, pagājusi tikai nedēļa, bet šo unikālo namu Maiznieku ielā 11 apmeklējuši jau vairāk nekā 2400 viesu.

Ikviens mūsdienīgā jaunatnes un bērnu iniciatīvas un jaunrades centra nama viesis zinošu gidu pavadībā iepazinās ar rekonstruētās ēkas un jaunbūves interjeru, izbaudīja Baltijā modernākā un Latvijā vienīgā digitālā planetārija un iebūvētās observatorijas iespējas, pabija ziemas dārzā, relaksējās saulainajā pagalmā, kas ir arī aprīkots tā, lai bērni un pieaugušie var iegūt vai atjaunot piemirstās zināšanas ceļu satiksmes noteikumos.

Ventspilnieku interese par Jaunrades namu un tā piedāvājumu ir negaidīti liela, savukārt viesi no Dobeles, Rīgas, Balviem, Ventspils novada un citām Latvijas vietām izsaka apbrīnu par paveikto un laba vēlējumus turpmākajam darbam.

Jaunrades nama apmeklētāji vislielāko interesi ir izrādījuši par jaunatvērtajām programmām: astronomiju, autotrases modelismu, foto, kino-video, lidmodelismu, robotiku un „Zaļo pirkstiņu” studiju.

Vēl ir iespēja pieteikties atsevišķās programmās bērniem un jauniešiem, bet pieaugušajiem ir iespēja studēt mūžizglītības programmās.

Atgādinām, ka Jaunrades nama attīstības projektu, piesaistot gan Eiropas Savienības fondu, gan valsts budžeta līdzekļus, kā arī nodrošinot pašvaldības līdzfinansējumu, plānots īstenot līdz 2010. gada 22.septembrim. Kopējās projekta izmaksas paredzētas 3 miljonu latu apmērā, tai skaitā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,4 miljonu latu, Valsts budžeta dotācija 130 tūkstoši latu un pašvaldības finansējums – 470 tūkstoši latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: