Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pieprasa palielināt mazās pensijas

Šodien Latvijas pensionāri ar skaļu gājienu dodas uz Saeimu, lai iesniegtu tās priekšsēdētājai vairāk nekā simts tūkstošus parakstu, kas savākti, pieprasot pensiju indeksāciju. Ventspilnieku šodien Rīgā nav, bet viņi bijuši ļoti aktīvi parakstu vācēji. Ventspilī savākti 4609 paraksti.

Pašvaldība iepirkumos ietaupa 4 miljonus

Pērn pilsētas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības veikušas iepirkumus kopsummā par gandrīz 55 miljoniem latu. Veicot iepirkumu procedūras, izdevies ietaupīt vairāk nekā 4 miljonus latu.

2.lpp. Viedoklis: „Īsas kājas”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Iepriekšējās vēlēšanās Vienotība vēlētājus nopirka ar meliem. Neviens politikas vērotājs vairs nevarētu pateikt, cik balsis vēlēšanās iegūtu Vienotība, ja tā nebūtu solījusi neaiztikt pensijas. Bet skaidrs ir viens, tik spoži rezultāti viņiem nebūtu, ja Dombrovskis vēlēšanu diskusijās atklātu patiesos nodomus par pensiju samazināšanu.»

3.lpp.

Tabletes otra puse

Zāļu valsts aģentūra uzsākusi kampaņu Atklāj zāļu otru pusi!, kurā aicina iedzīvotājus ziņot par lietoto medikamentu iespējamajām blaknēm. Kampaņa liek sabiedrībai aizdomāties, ka zāļu lietošana ir ne tikai ieguvums, bet arī nopietns risks cilvēka veselībai.

Laimīgi pazaudēts naudas maks

«Pateicoties šim gadījumam, sapratu, ka mūsu valstij nākotne ir,» saka rīdzinieks Sergejs Tihomirovs, kurš, viesojoties Ventspilī, pazaudējis maku un pavisam ātri to arī atguvis.

4.lpp. Novadā. Pašvaldība dos darbu būvniekiem

Jau tuvākajos mēnešos novada pagastos tiks uzsākti vairāki vērienīgi un mazāk apjomīgi remontdarbi , savukārt citi objekti drīzumā tiks pabeigti.

Atdzelžos Ventavas ūdeni

Kaut ūdenssaimniecības attīstības projekts Ventavas ciemā pabeigts vien 2011. gada rudenī, novada dome atkal plāno ieguldīt līdzekļus ūdens kvalitātes uzlabošanā Ventavas ciemā.

Usmenieki izlūdza Dievam draudzi

Sestdien Usmas luterāņu baznīcā svinēs draudzes 20. dzimšanas dienu. Svētku dievkalpojumu vadīs Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers.

5.lpp. Politika. Sabiedrība atbalsta Bērziņa reformas

Kā liecina aptaujas dati, sabiedrības vairākums piekrīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedoklim, ka pašreizējie strīdi un «vājprāta murgi» koalīcijā liecina par konstitucionālās reformas nepieciešamību. 52% uzskata, ka ministru izvēle un līdz ar to atbildība par viņu darbu jāuzņemas premjeram.

Sprūdžam atkal apšaubāma ideja

Edmunds Sprūdžs, šoreiz ar Saeimas deputātes Lolitas Čigānes atbalstu, raida kārtējo šāviņu Ventspils virzienā. Sagatavots ekspertu vērtējumā vēl viens cilvēka tiesības ierobežojošs likuma projekts, kas paredz automātiski apturēt pašvaldības deputāta pilnvaras personai, pret kuru sākts kriminālprocess.

6.lpp. Sports. Volejbolisti izrauj vietu finālā

VK Ventspils volejbolisti, izšķirošajā spēlē dramatiskā piecu setu cīņā pārspējot Ziemeļkurzemi, iekļuvuši Latvijas volejbola 1. līgas finālā.

Krauliņam un Silarājai pirmais tituls

Ar Armanda Krauliņa vadītās un Kristīnes Silarājas pārstāvētās komandas SK Cēsis uzvaru noslēdzies pirmais Latvijas un Igaunijas apvienotais basketbola čempionāts sievietēm.

Galda hokejisti – starp labākajiem Latvijā

Ar ceturtā posma sacensībām Jēkabpilī tika pielikts punkts Latvijas kausa izcīņai galda hokejā, kurā ar ļoti atzīstamiem rezultātiem startēja arī mūsu pilsētas spēlētāji.

7.lpp.

Ekoskolā taupa resursus un uzrauga CO2

Pēc Ventspils 4. vidusskolas ēkas renovācijas un siltināšanas skolēni un pedagogi sākuši veltīt lielāku uzmanību resursu – elektroenerģijas, siltuma, ūdens – taupīšanai un gaisa kvalitātei skolas kabinetos. Vakar taupīgam resursu patēriņam bija veltītas sešas stundas 6.–11. klasē.

Kur palikt bezsaimnieka kaķim

Klaiņojošo kaķu problēma saasinās. Līdz šim tie auksto gadalaiku pārlaida daudzstāvu māju nesakoptajos pagrabos. Taču pēc ēku siltināšanas, kuru laikā tiek sakārtoti arī pagrabi, ņaudētājiem tajos ieeja liegta.

Ventspilī – puķu uznāciens

Aizpagājušajā naktī Latvijā snidzis sniegs, turklāt dažviet izveidojusies rekordbieza sniega sega.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: