Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lepojas ar neiroloģijas nodaļu

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas neiroloģijas nodaļa ir viena no pacientu vispozitīvāk vērtētajām. Pacienti ir pateicīgi par šīs nodaļas medicīniskā personāla profesionalitāti, sirsnību un jauko attieksmi. Nodaļā ārstējas ne tikai ventspilnieki un mūsu novada iedzīvotāji. Kopš slimnīcas reģionālās nozīmes paplašināšanas tagad tajā medicīnisko palīdzību saņem arī daudzi pacienti no Talsu, Rojas, Kuldīgas un citiem novadiem. Nodaļas sastāvā jau 13 gadu strādā insulta vienība.

Ministre ņirgājas par pensionāriem

Teju četrdesmit gadu strādāt, maksāt nodokļus, izaudzināt piecus bērnus, kas šobrīd ir nevis devušies uz Angliju, bet gan pelna naudiņu tepat Latvijā, un vecumdienās saņemt nabadzības pabalstu. Tā ir realitāte daudziem, kas šobrīd dodas pensijā. Strazdiņu ģimene ir gatava runāt, lai pierādītu, ka labklājības ministre stāsta puspatiesības.

 

2.lpp. Viedoklis: „Tukšs lukss ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Izdevīgs Valdim Zatleram bijis prezidenta amats. Pirmkārt, kļūstot par prezidentu, Zatlers veiksmīgi atkratījās no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, kas bijušajam ķirurgam, vienas no lielākās Latvijas slimnīcas vadītājam, tikai ar pirkstu pakratīja par to, ka ņēmis naudu no pacientiem aploksnēs un organizējis apšaubāmus slimnīcas iepirkumus.»

3.lpp.

Katoļiem atkal ir pāvests

Emeritētā Romas bīskapa Benedikta XVI vietā stājies 76 gadus vecais Argentīnas kardināls Horhe Mario Bergoljo. Viņš pieņēmis Franciska vārdu.

Ledus joprojām ir drošs

Lai nepieļautu pavasara palus Ogres upē, vakar jau spridzināja ledu. Kāds ir Ventas ledus? Vai pietiekami drošs makšķerniekiem?

4.lpp. Veselības aprūpe. Jaunas metodes ādas slimību ārstēšanai

Pateicoties pilsētas pašvaldības finansiālajam atbalstam, jaunās ēkas būvniecības projekta ietvaros Ventspils poliklīnikā tika uzstādīta fototerapijas iekārta, kas ļauj piedāvāt jaunas un efektīvas terapijas metodes ādas slimību ārstēšanai.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Izglītība. No pirmklasniekiem gaida augstāko līmeni

Lai bērnudārza pedagogi būtu pārliecināti, ka savus audzēkņus ir sagatavojuši skolai tā, kā to gaida kolēģi skolās, starp izglītības iestādēm nodibināta cieša sadarbība.

Praktikumā vērtē kolēģu stundas

Lai sekmētu pirmsskolas un sākumskolas pedagoģiskā procesa pēctecību, Valsts izglītības satura centrs (VISC) visā Latvijā šogad iecerējis rīkot 10 seminārus praktikumus bērnudārzu un sākumskolas pedagogiem. Viens no šiem semināriem nupat noticis Ventspilī.

8.lpp. Sports. Studenti turpina cīņu par četrinieku

Grūtu un reizē arī ļoti svarīgu uzvaru cīņā par ceturto vietu Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārajā turnīrā izcīnījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas savā laukumā ar 74:73 (17:21, 17:10, 18:22, 22:20) pieveica Liepājas Lauvu 2 spēlētājus.

Pirmais Lietuvas čempionu tituls

«Pārliecinoši uzvarējām visās cīņās, tāpēc šobrīd ir grūti spriest, vai mēs paši esam stipri vai – tieši pretēji – pretinieki bija vāji,» savu vērtējumu par sezonas pirmajām sacīkstēm pauž virves vilkšanas kluba Velkonis vadītājs Ainars Zablovskis.

Sezona atklās pret Spartaku

Jauno futbola sezonu šīs nedēļas nogalē uzsāks arī FK Ventspils futbolisti, kas svētdien aizvadīs savu pirmo oficiālo spēli, Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla ietvaros savā laukumā tiekoties ar citu Virslīgas klubu – Spartaku.

9.lpp. Otrā jaunība. Pabalstus tērē ikdienai un maziem priekiem

Latvijā aptuveni 75% pensionāru dzīvo zem nabadzības līmeņa, liecina Latvijas Pensionāru federācijas informācija. Ventspils maznodrošinātie pensionāri divas reizes gadā saņem pilsētas pašvaldības finansiālo atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: