Valdību veidojošā koalīcija pašlaik "de facto" nepastāv, jo to plosa nesavienojamas iekšējas pretrunas, - tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs komentēja Reformu partiju (RP) pārstāvošā iekšlietu ministra Riharda Kozlovska demisijas pieprasījumu, ko izteikusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saistībā ar ministra rīcību leģionāru piemiņas pasākumā 16. martā.

"Ir saprotams, ka valdošā koalīcija "de jure" pastāv, bet "de facto" nepastāv, jo ir pilnīgi skaidri redzams, ka to plosa nesavienojamas pretrunas," norādīja Lembergs.

"Šai ziņā politiķis [Raivis] Dzintars no nacionālās apvienības intervijā televīzijā bija godīgs un atklāts, pasakot, ka starp nacionālo apvienību un RP ir bezdibenis un savukārt starp nacionālo apvienību un "Vienotību" (V) ir lielas problēmas," norādīja Lembergs.

Pēc Lemberga domām, vienīgais, kas var glābt iekšlietu ministru Kozlovski no neuzticības izteikšanas, ir "Vienotības" un Reformu partijas sadarbība ar "Saskaņas centru" (SC) - "to viņu ļoti aktīvi lamāto SC, bet, kad vajag balsis, tad SC ir labs".

"Man, protams, rada izbrīnu, ka SC varētu atbalstīt valdošo koalīciju apstākļos, kad valdošā koalīcija vaino 16. marta notikumos [Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu] Ušakovu (SC), jo viņš ir atļāvis šo publisko uzstāšanos," norādīja Lembergs.

"Savā ziņā man, protams, Kozlovska kunga ir žēl, jo viņš ir viens no nedaudzajiem ministriem, kurš nepolitizē iekšlietu sistēmu," piebilda Lembergs.

VL-TB/LNNK oficiāli pieprasījusi Kozlovska demisiju saistībā ar ministra rīcību 16. martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: