Sestdien uz Ventspils Jaunrades namu sabrauks labākie bērnu un jauniešu ansambļi no visas Kurzemes. 16. martā Ventspils Jaunrades namā notiks Kurzemes novada vokālās mūzikas konkurss „Balsis”.

Uz Kurzemes novada kārtu ieradīsies 24 kolektīvi, 218 dalībnieki un 36 kolektīvu vadītāji un koncertmeistari. Vērienīgais konkurss sāksies plkst. 10.30, Ventspils Jaunrades nama lielajā zālē, kuru bez maksas skatīties varēs nākt jebkurš ventspilnieks un pilsētas viesis.

 

Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētajā konkursā ir trīs vecuma grupas – jaunākā (1.-4.klase), vidējā (5.-9.klase) un vecākā (10.-12.klase). Pēc otrās kārtas tiks noskaidroti labākie kolektīvi katrā vecuma grupā, kas 27. aprīlī piedalīsies fināla konkursā Rīgā.

 

Konkursa tematika ir „Mana dzimtā zeme/vieta/sēta/māja/ģimene”, tāpēc tajā izskanēs daudz tautas dziesmu, kā arī vairākas modernās estrādes dziesmas. Katrs ansamblis izpildīs divus skaņdarbus, no kuriem viens tiks dziedāts acapella.

 

Ventspils pilsētu konkursā pārstāvēs trīs kolektīvi – 6. vidusskolas 5.-8. klašu vokālais ansamblis un Jaunrades nama vokālais ansamblis „Pipari” (jaunākā un vecākā grupa).

 

Pārstāvēts būs arī Ventspils novads, ko reprezentēs divi kolektīvi - Tārgales pamatskolas 5.-9. klašu ansamblis „Jautrā varavīksne” un Ugāles vidusskolas vokālais ansamblis – trio.

 

Par gatavošanos un konkursa nopietnību izsakās ansambļa „Pipari” vadītāja Marita Koha: „Ansambļa dalībnieki pēc uzstāšanās pilsētas mēroga konkursā ieteica dažādus variantus, kā uzlabot priekšnesumus. Šādas iniciatīvas rezultāts ir deju elementu un mūzikas elementu pievienošana izpildītajām dziesmām. Audzēkņi ir aktīvi, trīs reizes nedēļā nāk uz mēģinājumiem, kā arī mājās izkopj savu dziedātprasmi, lai spētu veiksmīgāk sevi parādīt uzstājoties.”

 

Konkurss „Balsis” Kurzemē notiek jau vairākus gadus. Ir mainījusies vara Latvijā, mainījies konkursa nosaukums, taču būtība palikusi nemainīga, konkurss mudina un māca jauniešus izkopt savu balsi un raksturu ar dziesmas palīdzību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: