Vakar Maiznieku ielā 11 svinīgi atklāja Latvijā vienīgo planetāriju ar observatoriju.

 

Apskati fotogrāfijas!

Mūsdienīgā jaunatnes un bērnu iniciatīvas un jaunrades centra atklāšanā piedalīsies Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, kā arī svinīgu uzrunu teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Atgādinām, ka lielais ārpusskolas nodarbību komplekss dažādu aktivitāšu un programmu  īstenošanai pilsētas, valsts, reģiona un potenciāli – starptautiskā mērogā, rekonstruējot 1904. gadā būvēto Ventspils Latviešu biedrības namu, ir izveidots Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Jaunrades nama attīstības projekta" ietvaros.

Līdzās jau tradicionālajām nodarbībām – deju, keramikas, mākslas un mūzikas ierakstu studijām un atomodelismam – būs iespējams nodarboties ar tādām programmām, kā kino-video, radioelektroniku, astronomiju un robotiku, kas būs atbalsts skolēniem un jauniešiem, kuriem ir padziļināta interese par šīm zinātnēm.

Bez tam projekta ietvaros ir izveidots planetārijs un observatorija ar teleskopu interešu izglītības nodrošināšanai un kā apskates objekts pilsētas viesiem, kas ir inovatīvs un stratēģiski nozīmīgs piedāvājums pilsētas, reģiona un nacionālā mērogā.

Kopējās nama rekonstrukcijas izmaksas veidoja 2,7 miljonus latu un 18 mēnešus ilgos būvniecības darbus, sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi „Komunālā pārvalde", veica  būvuzņēmējs SIA „Pilsbūve". 

Projektu, piesaistot gan Eiropas Savienības fondu, gan valsts budžeta līdzekļus, kā arī nodrošinot pašvaldības līdzfinansējumu, plānots īstenot līdz 2010. gada 22. septembrim. Kopējās projekta izmaksas paredzētas 3 miljonu latu apmērā, tai skaitā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,4 miljonu latu, Valsts budžeta dotācija 130  tūkstoši latu un pašvaldības finansējums – 470 tūkstoši latu.
Bez tam pilsētas iedzīvotājiem un viesiem Ventspils Jaunrades nams laikā no 3. līdz 10. septembrim piedāvā interaktīvu iepazīšanās nedēļu ar jaunizbūvēto namu un tā iespējām, piedāvājot dažādas tematiskas atvērto durvju dienas -  sporta, deju, mūzikas un teātra, astronomijas, tehniskās jaunrades, vizuālās un lietišķās mākslas un citu interešu izglītības programmu dienas. Sīkāka informācija pa tālr.63622805.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: