Arī Ventspilī, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā, jaunie vecāki sagaidot sava mazuļa dzimšanu saņem īpašus dāvanu komplektus, ko sarūpējusi aptieku tīkla „Mēness aptiekas” programma „Māmiņu aptieka”.

 Dāvanu komplektā jaunie vecāki atradīs autiņbiksīšu paraugus, vienreizlietojamos higiēniskos, mitrumu uzsūcošos paladziņus mazuļa pārtīšanai, higieniskās paketes māmiņai, krēmu mazulim vai māmiņai iekaisumu mazināšanai, krūštura ieliktnīti un citus mazus nieciņus, kas mazuļa pirmajās dzīves nedēļās viņam un māmiņai ir nepieciešami.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadība ir gandarīta par sadarbību ar „Mēness aptieku”, uzsverot, ka šāda iniciatīva, iepazīstinot jaunos vecākus ar tirgū pieejamajiem dažādajiem produktiem, ir atbalstāma. Vienlaicīgi šāda dāvana atvieglos pirmos soļus jaundzimušā mazuļa un viņa māmiņas dzīvē.

„Māmiņu aptieka” ir īpaša aptieka, kurā ir iespējams iegādāties visu bērniem un vecākiem. Šo aptieku ikviens pircējs pamanīs uzreiz – tajā ir īpaši noformēta vitrīna, kurā izceltas mazuļu un māmiņas ikdienai nepieciešamās preces. Aptiekā strādā zinoši farmaceiti,  kuri palīdzēs klientam ne tikai izvēlēties piemērotāko medikamentu vai preci, bet arī sniegs konsultācijas dažādos jautājumos, piemēram, par zīdīšanas jautājumiem, par piemērotāko autiņbiksīšu, kosmētikas izvēli. Īpašs jaunums ir iespēja pielaikot preces grūtniecēm, piemēram, pirms un pēc dzemdību veļu, grūtnieču jostas.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcas dzemdību nodaļā ik mēnesi pasauli ierauga aptuveni 40 mazuļi. Lai jaunās ģimenes varētu sagatavoties bērniņa piedzimšanai, slimnīca piedāvā noklausīties izglītojošu lekciju ciklu, kā arī piedalīties praktiskajās nodarbībās.

Dzemdību nodaļā strādā augsti kvalificēts medicīniskais personāls, un tā ir aprīkota ar visām nepieciešamajām medicīnas iekārtām un aprīkojumu. Papildus valsts apmaksātajiem palīdzības veidiem, slimnīca ieviesusi papildus maksa pakalpojumus, lai nodrošinātu pilnvērtīgu veselības pakalpojumu pieejamību. Tai skaitā, māmiņas par samaksu var izvēlēties sev tīkamu ginekologu, vecmāti vai jaundzimušo ārstu. Nodaļā ir iespēja saņemt kvalificēta krūts barošanas speciālista konsultācijas, kā arī individuālu handlinga apmācību. Slimnīcā piedāvā dzemdību atsāpināšanu epidurālajā anestēzijā, tiek veikti ķeizargriezieni arī tām pacientēm, kurām pēc medicīniskajām indikācijām tas nav nepieciešams un valsts to neapmaksā, bet viņas vēlas izmantot šo pakalpojumu par maksu.

Nodaļā visas palātas ir vienvietīgas, tāpat ir izveidotas piecas ģimenes palātas ar divguļamām gultām, lai kopā ar jaundzimušo nodaļā varētu uzturēties abi mazuļa vecāki.

Informācijai:

 

Programmā „Māmiņu aptieka” šobrīd ir iesaistītas 23 aptiekas Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Madonā, Saldū, Talsos, Tukumā un Jūrmalā. Par programmā iesaistītajām aptiekām un pašu programmu vairāk var izlasīt „Mēness aptieku” mājas lapā www.menessaptieka.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: