Mūsu šķēpmetējs Ansis Brūns ir viens no diviem Latvijas sportistiem, kuri startēs Ziemeļvalstu U23 čempionātā.

Šīs nedēļas nogalē Zviedrijā, Soderhamnā, norisināsies Ziemeļvalstu U23 čempionāts. Ventspils šķēpmetējs šajās sacensībās apņēmies šķēpu raidīt 80 metru tālumā un iekļūt labāko trijniekā.

«Startēšu šajās sacensībās, jo gribu salīdzināt spēkus ar labākajiem skandināvu U23 šķēpmetējiem. Nākamgad piedalīšos Eiropas U23 čempionātā Ostravā, un domāju, ka skandināvu un īpaši somu šķēpmetēji būs vieni no maniem galvenajiem konkurentiem cīņā par medaļām,» sacīja Brūns. Šķēpmetējs uzskata, ka šobrīd ir labā sportiskā formā un sacensībās varētu mest sava personiskā rekorda (79,35 metri) robežās. «Sportiskā forma ir laba, nekas neliecina, ka uz sezonas beigām būtu kļuvis vājāks.

Šķēps treniņos lido tikpat labi un svarus ceļu tikpat viegli kā sezonas sākumā. Esmu gatavs mest 75–80 metru tālumā un ar tādu rezultātu būšu apmierināts. Nevar paredzēt, kādi laika apstākļi būs Soderhamnā, iespējams, vēss, jo pilsēta atrodas tālu ziemeļos, bet jebkurā gadījumā darīšu visu iespējamo, lai tiktu trijniekā,» atklāja Brūns. Jāpiebilst, ka mūsu vieglatlēts uz sacensībām dodas kopā ar tēvu un par viņa sarūpētiem finanšu līdzekļiem.

21 gadu vecais ventspilnieks trenējas pie slavenās šķēpmešanas treneres Valentīnas Eidukas. Jāpiebilst, ka Brūns šogad jūnijā Jēkabpilī uzlaboja savu personisko rekordu, uzrādot rezultātu 79,35 metri. Pēdējos četros gados Brūna rezultātos vērojama stabila izaugsme: 72,40 m – 2007.g., 75,31 m – 2008.g., 78,82 m – 2009.g. un 79,35 m šogad. Ventspilnieka lielākais panākums ir 2008. gadā pasaules junioru čempionātā izcīnītā bronzas godalga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: