Akcija Atbalsts skolas somai nav izdevusies tik labi, kā bija iecerēts, tomēr trūcīgie bērni bez skolas piederumiem nepaliks.

Sociālā dienesta un Izglītības pārvaldes rīkotā akcija ar mērķi savākt nepieciešamos skolas piederumus trūcīgo ģimeņu atvasēm nav bijusi īpaši rezultatīva. Cilvēki lielākoties ziedojuši apģērbu un apavus.

«Šādu pasākumu rīkojām tāpēc, ka novada domei nav pabalsta, kas būtu paredzēts, lai trūcīgās ģimenes varētu sagatavot bērnus jaunajam mācību gadam,» saka novada Sociālā dienesta vadītāja Inta Rudbaha. Viņai skaidrs, ka nākamgad jāizvēlas cita akcijas organizēšanas metode, iespējams, vairāk jāsadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām.

Daļēji tas notiks arī šovasar, jo alternatīvais aprūpes centrs Žēlsirdības māja un labdarības organizācija GAIN Latvija sestdien aicinās trūcīgos bērnus no Tārgales un Užavas, krīzes centra Paspārne un centra Nāc līdzi! apmeklēt koncertu un pasniegs katram skolas somu ar rakstāmrīkiem un citiem vērtīgiem skolas piederumiem.

Pagaidām novada Sociālajā dienestā nav ziņu par to, ka trūcīgā ģimenes nevar iegādāties skolas gaitu uzsākšanai nepieciešamās lietas. Daudzi vecāki izmantojuši iespēju piepelnīties, pārdodot meža veltes, bet, ja finansiāla palīdzība tomēr nepieciešama, jāraksta iesniegums novada domei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: