Viesprogrammas „Jaunie Horizonti Bērniem” ietvaros sešpadsmit bērnu nama „Selga” audzēkņi svētdien, 16. decembrī, devās uz ASV, kur ziemas brīvlaiku pavadīs kristīgajās ģimenēs.

Ciemošanās laikā bērni iegūs jaunu pieredzi, paplašinās redzesloku, papildinās angļu valodas zināšanas. Visus ceļa un uzturēšanās līdzekļus sedz ģimenes, kurās bērni viesosies. Jāatzīmē, ka jau iepriekš bērni saņēma vēstules no viesģimenēm, kurās viņi pastāstīja par sevi un par to, kā plāno pavadīt ziemas brīvdienas kopā ar bērnu nama audzēkņiem. Kopā ar bērniem uz Ameriku devās audzinātāja Iveta Liepiņa, kura regulāri sazināsies ar bērniem un informēs bērnu nama vadību par viesprogrammas norisi.

 

Vienpadsmit audzēkņi šīs programmas ietvaros uz ASV brauc otro reizi - viņi Amerikā pavadīja piecas nedēļas vasarā, bet viens zēns šajā programmā piedalās jau ceturto reizi. Bērni no ceļojuma vienmēr atgriežas laimīgi un pozitīvu emociju pilni, un noteikti tādi būs arī 14. janvārī, kad atgriezīsies Latvijā.

 

Audzēkņi, kuriem šogad nebija iespēja piedalīties viesprogrammā, 7. janvārī ar pašvaldības un citu atbalstītāju gādību dosies ekskursijā uz Stokholmu, bet Ziemassvētkus un Jauno gadu pavadīs mājās – bērnu namā „Selga”. Lai būtu kopības un māju sajūta, bērni ceps piparkūkas un pīrādziņus un gatavos dažādus našķus svētku galdam, kā arī piedalīsies dažādos pasākumos pilsētā. Ziemassvētku vakarā, kā ierasts, bērnus apciemos Ziemassvētku vecītis, bet vakarā bērni dosies vērot svētku uguņošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: