Baltijas Basketbola līgas mačā BK Ventspils basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 93:66 pārlieconši apspēlēja Kazahstānas klubu Barsy. Svētdienas abas komandas tiksies otro reizi.

Spēli krietni labāk iesāka mājinieki, gūstot septiņus punktus pēc kārtas pirmo divu minūšu laikā. Līdz ceturtdaļas vidum ventspilnieki ne tikai spēja šo pārsvaru noturēt, bet arī palielināt –Zaķis panāca jau +10. Ceturtdaļas otrajā pusē gan atdzīvojās viesu uzbrukums – minūtes laikā tika gūti astoņi punkti, un divas ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām vairs tikai -3. Atlikušo laiku ventspilnieki gan spēja aizvadīt godam, ceturtdaļu noslēdzot ar +6 (27:21).
 
Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja spēlēt rezultatīvi – Zaķa un Timmas pūlēm tika atjaunots un pārsniegts 10 punktu pārsvars. Pie sasniegtā mājinieki neapstājās un turpināja pārsvaru palielināt. Puslaika pēdējās trīs ar pusi minūtes tikai uzvarētas ar 11:2, un pārtraukumā ventspilnieki devās pie iespaidīgā +21 (50:29). Mājiniekiem pa 10 punktiem Jāņa Timmas un Artūra Bērziņa kontā, bet viesu labā 13 punktus iemeta Fredriks Zambalists.
 
Ventspils komanda turpināja dominēt arī pēc pārtraukuma. Ja ceturtdaļas sākumā Zambalists vēl spēja savu komandu vilkt līdzi ventspilniekiem, tad turpinājumā ar viņa pūlēm izrādījās par maz. Soli pa solim mājinieki turpināja palielināt pārsvaru, un nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām ar soda metieniem Timma sasniedza un pārsniedza 30 punktu pārsvaru. Ceturtdaļa noslēdzās ar 77:45 BK Ventspils labā.
 
Pēdējā ceturtdaļā "Barsy" acīmredzami iznāca ar lielāku apņemšanos, visticamāk, nepieļaut lielāku rezultāta starpību par 30 punktiem. Spēles pēdējās minūtēs viesiem tas arī izdevās, tomēr pēdējais vārds palika ventspilniekiem – ar precīzu metienu maču noslēdza Edgars Štelmahers. Spēles beigu rezultāts – 93:66. Uzvarētāju labā 10 un vairāk punktus iemeta seši spēlētāji (labākais Timma ar 18 punktiem), bet "Barsy" rindās ar 22 punktiem izcēlās Fredriks Zambalists.
 
Ventspilnieki izcīnīja devīto uzvaru deviņās spēlēs un nemainīgi palika pirmajā vietā apakšgrupā, savukārt viesiem ceturtais zaudējums astoņās spēlēs un priekšā svarīgas spēles cīņā par trešo vietu apakšgrupā. BK Ventspils atlikusī spēle A apakšgrupā notiks svētdien, 16.decembrī, kad atkal būs iespēja spēlēt ar "Barsy" komandu.
 
BK Ventspils – "Barsy" 93:66 (27:21, 23:8, 27:16, 16:21)
BK Ventspils: Timma 18, Laksa 12, Bērziņš 12, Lejasmeiers 11, Sims 11, Zaķis 11, Kempbels 7, Meiers 4, Pinete 3, Gromovs 2, Štelmahers 2, Jonāts.
 
bkventspils.lv
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: