Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. 

Vēja bizness ieskrējies

Top vērienīgi projekti mūspusē

Ja visi iecerētie vēja ģeneratori tiks arī uzcelti, tad Ventspili no vienas puses ieskaus jūra, no otras – mirgojoši un rotējoši vēja stabi. Ventspils novada dome tikko apstiprinājusi vēl divus detālplānojumus, kas paredz ģeneratoru būvniecību Popes un Tārgales pagastā. Tāpat nule Vides pārraudzības birojam iesniegts ietekmes uz vidi novērtējums, lai saņemtu atļauju 24 jaunu ģeneratoru būvniecībai Tārgales pagastā līdztekus jau esošajiem Platenes ģeneratoriem.

Bērni ēd lētāk un veselīgāk

Kopš pašvaldība daļēji dotē skolēnu kompleksās pusdienas, ievērojami palielinājies pusdienotāju skaits. Tas nozīmē, ka lielāks skaits bērnu saņem pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

2.lpp.Viedoklis: “Nogriezt paspēs” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Par eiro runā Eiropā un pasaulē, turklāt runas nav tās labākās, ko par eiro jebkad runājuši, nav arī tādas, kas veicinātu eiro popularitāti. Savukārt Latvijā no politiķu mutēm par eiro tiek stāstītas tikai tās pasakas, kurām ir laimīgas beigas. Tas cilvēkus Latvijā attiecībā pret eiro ieviešanu dara vēl uzmanīgākus un piesardzīgākus.»

3.lpp.

Atklāšanai gatavo jauno poliklīniku

Pēc mēneša iedzīvotāju rīcībā tiks nodota jaunā poliklīnikas ēka Raiņa ielā. Par gaidāmajiem ērtajiem darba apstākļiem priecājas arī mediķi un personāls.

Prasa Circenes demisiju

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija, ko vada ventspilnieks Pauls Princis, pieprasījusi veselības ministres Ingrīdas Circenes demisiju. Ārsti nevēlas pieļaut, ka kārtējo reizi valsts budžets tiek lāpīts uz ģimenes ārstu un iedzīvotāju veselības rēķina.

Kalnā jau var šļūkt ar kamerām

Jau šodien Lemberga hūtē darbu sāk kameršļūkšanas trase. Ja laikapstākļi saglabāsies labvēlīgi, nedēļas nogalē varētu atvērt arī slēpošanas trasi.

 

4.lpp. Vēja bizness.

5.lpp. Darbs nauda. Latvijā biznesa vide patīkamāka

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatorā darbojas aptuveni 60 jauno uzņēmumu. Nesen tos papildinājuši vēl četri uzņēmēji, kas nolēmuši savu biznesu attīstīt Ventspilī.

Gan amats augstāks, gan alga lielāka

Ventspils zivju konservu kombināts šogad piedzīvojis kvalitatīvu izrāvienu no maksātnespējīga uzņēmuma līdz līderpozīcijām zivapstrādes nozarē. Ja vēl pirms dažiem gadiem uz kombinātu gāja strādāt tie, kuriem nebija vietu citos uzņēmumos, tad tagad uz zivtiņām veidojas strādāt gribētāju rinda, bet daži speciālisti pat brauc no galvaspilsētas.

6.lpp. Sports. Sniegotais Rudens skrējiens

Reizē ar ziemas atnākšanu Ventspilī notika arī Maratona kluba sezonas noslēguma Rudens skrējiens, kurā četrās dažādās distancēs kopā uz starta izgāja aptuveni 100 dalībnieku. (Rudens skrējiena FOTO)

Līderi IceSharks piedzīvo divus zaudējumus

Aizvadītas Ventspils 11. kērlinga čempionāta ceturtās un piektās kārtas spēles, kurās pirmās divas neveiksmes šosezon piedzīvojuši pagājušās sezonas čempioni IceSharks spēlētāji, kas tagad kopvērtējumā no pirmās vietas atkrituši uz piekto pozīciju.

Telpu futbolistiem otrā uzvara pēc kārtas

Graujošu uzvaru Latvijas telpu futbola čempionāta augstākajā līgā guvuši Hondas futbolisti, kas savā laukumā neatstāja nekādas cerības ISMAs spēlētājiem, pārspējot tos ar 9:3.

7.lpp. Intervija. Pasaule bija, ir un būs

Indijā dzimusī DIDI SUDHA RANI GUPTA ir vecākā pasniedzēja Brahma Kumaris pasaules garīgajā universitātē un jau vairāk nekā 40 gadu sniedz zināšanas Radža jogas meditācijā. Pēdējos 23 gadus viņa biežāk sastopama Maskavā, bet palaikam Didi apmeklē arī citas valstis. Ieradusies Latvijā, pasniedzēja viesojās arī Ventspilī, Pārventas bibliotēkā lasot lekciju Prāta kontroles spēks – atslēga prāta dārgumiem. Radža joga, uzsver Didi, nav reliģija, bet zināšanas, kuras var izmantot jebkurš cilvēks, kas vēlas iegūt mieru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: