Šodien Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīcā Lielajā prospektā 33 darbu sāks Ventu bankas filiāle.

Pirms tās atvēršanas Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicināja visus uz akciju, kuras laikā stāvlaukumā pie viesnīcas paredzēts izveidot līdz šim lielāko kolektīvo ventspilingu.

 

Ventspilingu fotoattēlā no auto pacēlāja iemūžināja fotogrāfs Juris Presņikovs. Vēlāk foto varēs lejupielādēt no mājas lapas www.ventspils.lv. Tie, kuri foto ievietos savā profilā virtuālās vēstniecības mājas lapā www.visitventspils.com nopelnīs 200 ventus.

 

Ventu banka darbojas kopš 2011. gada 1. decembra Tūrisma informācijas centrā Prāmju terminālī Dārza ielā 6. Šeit var reģistrēties virtuālajā vēstniecībā, izņemt ventus un saņemt informāciju par ventu tērēšanas vietām. Jaunā filiāle, kas atrodas uz vienas no centrālajām ielām – Lielā prospekta, nodrošinās vēl lielāku bankas pieejamību.

 

Ar ventiem var norēķināties 61 objektā, no kuriem 46 objekti ir privātā biznesa piedāvājumi. Ventu projektā iesaistījušies un ventus nopelnījuši (sākotnēji saņemot par ierašanos TICā, bet vēlāk virtuālajā vēstniecībā) ap 47 tūkstoši cilvēku. Kopumā viņi nopelnījuši vairāk kā 11 miljonus ventu. Ap 34 tūkstoši cilvēku no bankas lietošanai izņēmuši gandrīz 10 miljonus ventu. Objekti TIC atgriezuši ap 815 tūsktošiem ventu. Visvairāk ventu atgriezis Ventspils Olimpiskais centrs – gandrīz 560 tūkstošus.

 

Šobrīd darbojoties virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com ventus var nopelnīt septiņos veidos: reģistrējoties, izpildot testu, ievietojot ventspilinga bildi, izveidojot tūrisma maršrutu, video vai bilžu galeriju un saliekot puzli.

 

Kopš darbības sakuma veikti uzlabojumi virtuālās vēstniecības mājas lapā: ievietots jauns tests, radīta iespēja likt puzli un izveidota mājas lapas mobilā versija. Prāmju termināļa telpās izvietots stacionārs dators ar skārienjūtīgu ekrānu, kas nodrošina iespēju vēstniecību lietot arī ārpus TIC darba laika.

 

Vēstniecība un banka reklamēta starptautiskajās tūrisma izstādes Vācijā, Krievijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Somijā, Latvijā, kā arī un lielākajos pilsētas pasākumos. Pilsētas pasākumos vairākās vietās darbojās Ventu bankas izbraukuma filiāles (Ostas ielas promenāde, Rātslaukums). Sadarbībā ar Ventspils Augstskolu un Ventspils tehnikumu ventu banka darbojās arī izglītībai veltītās izstādēs Rīgā.

 

Par Ventspils vēstniekiem www.visitventspils.com kļuvuši gandrīz 13 tūkstoši reģistrēto lietotāju, bet pavisam mājas lapu apmeklējuši vairāk kā 224 tūkstoši interesentu, no vairāk kā 20 valstīm. Bez pašmāju apmeklētājiem, mājas lapa ir populāra Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, Lielbritānijas un Vācijas ceļotāju vidū.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: