Ikgadējā balvas Ventspils Goda zīme sportā pasniegšanas ceremonijā šogad par labākajiem mūsu pilsētas sportistiem atzīti Londonas olimpisko spēļu izcilnieki – šķēpmetēja Madara Palameika un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. 

Apskati pasākuma foto!


Nominācija Entuziasts sportā

VALDIS CELA

Aktīvi piedalās valsts un pilsētas mēroga sporta pasākumos veterāniem. Daudzkārtējs godalgoto vietu ieguvējs gan Eiropas, gan pasaules čempionātos, kā arī citās starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās veterāniem. Galda tenisa entuziasts.

VASILIJS GIŅKO

Svarbumbu celšanas kluba Ventspils Atlants vadītājs, aktīvi vada jauniešu apmācību svarbumbu celšanā, organizē valsts un starptautiska līmeņa sacensības. Regulāri pats un viņa kluba sportisti iegūst godalgotās vietas pasaules un Eiropas čempionātos svarbumbu celšanā.

Nominācija Paraugs sportā

ARVIS SANDERS

Motokluba Rodeo dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. Ar motokrosu nodarbojas jau kopš 16 gadu vecuma. Šogad Rodeo jau astoto reizi kļuva par Latvijas atklātā klubu čempionāta motokrosā kausa ieguvēju. Katru gadu priecē ventspilniekus, organizējot motokrosa sacensības.

Nominācija Cerība sportā

REBEKA KOHA

Viena no mūsu jaunākajām un, neapšaubāmi, talantīgākajām svarcēlājām. Šā gada Eiropas jaunatnes čempionāta Koha abu disciplīnu summā izcīnīja trešo vietu, bet pasaules jauniešu čempionātā – ceturto (raušanas disciplīnā ieguva mazo sudraba medaļu).

Nominācija Mūža ieguldījums

DZINTRA RUTKOVSKA

Sporta nozarē strādājusi vairāk nekā 40 gadu, bijusi Ventspils sieviešu basketbola komandas spēlētāja. Vēl šobrīd ļoti aktīvi piedalās Ventspils sporta dzīves organizēšanā kā sacensību un pasākumu tiesnese.

Nominācija Labākais treneris

EDUARDS ANDRUŠKĒVIČS

Londonas olimpisko spēļu septītās vietas ieguvēja svarcelšanā Artūra Plēsnieka treneris. Plēsnieks šogad izcīnījis arī otro vietu pasaules junioru čempionātā, kā arī piekto vietu Eiropas pieaugušo čempionātā. Mūsu jauno talantu Rebekas Kohas un Ritvara Suhareva, kuri šogad ļoti atzīstami sevi parādīja gan Eiropas, gan pasaules jaunatnes čempionātos, treneris.

Nominācija Labākā sportiste

MADARA PALAMEIKA

Madara teicami startēja abās šā gada nozīmīgākajās sacensībās – Londonas olimpiskajās spēlēs un Eiropas čempionātā. Abās sacīkstēs viņa spēja iekļūt finālmačos, kuros izcīnīja arī astoto vietu.

Nominācija Labākais sportists

ARTŪRS PLĒSNIEKS

Plēsnieks Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja visaugstāko vietu no Ventspils sportistiem. Svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem viņam augstā septītā vieta. Šogad viņš kļuvis arī par pasaules junioru vicečempionu, kā arī ieguvis piekto vietu Eiropas pieaugušo čempionātā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: