Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa jau 11 gadus turpina iesākto tradīciju, aizejot vecajam gadam, pulcināt kopā arhitektus, māksliniekus, dizainerus, būvniekus un arhitektūras mīlētājus no visas Latvijas, lai izvērtētu aizejošajā gadā paveikto un pabūtu kopā svētku noskaņā arhitektu ziemas pasākumā “Baltā dūna”.

Pasākums notiks sestdien, 1. decembrī, celtniecības un projektēšanas firmas SIA „Samrode” jaunā biroja ēkas telpās, Zvana ielā 2, Ventspilī, kur šobrīd gan gluži viss vēl nav pilnīgi gatavs. Tā kā pasākuma auditorija ir profesionāļi celtniecības jomā, kuri būvi var saprast no pusvārda, tad lielais pasākums 1. decembrī tur var notikt, jo objekta gatavība ir pietiekama, lai varētu novērtēt objekta atraktivitāti.


Pasākuma laikā tiks pasniegta „Baltās dūnas 2012” lielā balva – „Zoss 2012”. Šī balva, kā jau iepriekšējos gados, ir pārsteigums, un tā var būt par jebkuru aktivitāti arhitektūras jomā Ventspils pilsētā: par labāko projektu, labāko realizāciju, labāko noorganizēto pasākumu, labāko darbu žūrijā, ieguldījumu Ventspils pilsētas vizuālā tēla veidošanā, labāko ideju skiču konkursa piedāvājumu, labāko publikāciju utt. Balvas nominācijas nosaka domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa, tās ieguvēju nosaka pasākuma laikā, dalībniekiem balsojot (aizpildot iepriekš sagatavotas anketas). Balva „Zoss” tiek pasniegta katru gadu, bet to nav iespējams iegūt divas reizes – tā ir vienreizēja.


Tāpat tiks nominētas “AITAS un AUNI”, kas arī ir visnotaļ cienījamas balvas, kuru iegūšanai jāpieliek ne mazums arhitektoniskas izdomas, veiksmes un darba.


Nominētie 2012. gada Ventspils arhitektūras objekti:

● Livonijas ordeņa pils 2. stāva ekspozīcija;

● Jaunā Ventspils poliklīnika Raiņa ielā 6/8;

● Siltinātās daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, kvartālos starp Lielo prospektu, Brīvības ielu un Vidumupīti un starp Lielo prospektu, Brīvības ielu, Sarkanmuižas dambi un Vidumupīti;

● Ražošanas ēka Kaiju ielā 9;

● Viesu nams „Martas nams”, Riņķa ielā 10;

● Pārvietotā Lielirbes baptistu baznīca Piejūras brīvdabas muzejā;

● SIA „Samrode” jaunā biroja ēka Zvana ielā 2;

● Specbalva „Darba rūķis 2012”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: