Ventspils vācu kultūras biedrība sadarbībā ar Ventspils augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes studentiem no 20. novembra līdz 6. decembrim organizē pasākumu ciklu „Ziemassvētku gaidīšanas prieks”.

Pasākumu cikla mērķis ir iepazīstināt Ventspils pilsētas izglītības iestāžu audzēkņus un skolēnus ar Ziemassvētku tradīcijām Vācijā, sniegt viņiem iespēju ieklausīties vācu valodas skaņās.

 

No 20. novembra līdz 6. decembrim Ziemassvētkiem veltītas nodarbības Ventspils 4. un 6. vidusskolā, Puzes pamatskolā un pirmsskolas izglītības iestādēs „Saulīte", „Eglīte" un „Zīlīte" vadīs Ventspils augstskolas Tulkošanas fakultātes studenti sadarbībā ar Ventspils vācu kultūras biedrības biedriem. Projekta dalībnieki iepazīsies ar Ziemassvētku tradīcijām Vācijā, bērni klausīsies pasakas un zīmēs, bet skolēni iepazīs arī vācu valodas skanējumu, deklamēs dzejoļus un dziedās dziesmas vāciski, kā arī izgatavos Ziemassvētku kartītes un dekorus.

 

Svētdien, 2. decembrī, plkst. 14.00 Ventspils Jaunrades namā un plkst. 17.00 Puzes kultūras namā notiks vācu dziedātājas Dorotejas Ločas ( Dorothee Lotsch) koncerti. Doroteja Loča jau otro reizi viesosies Ventspilī, viņa izpilda dziesmas no populārās vācu dziedātājas Aleksandras repertuāra un aizvadītajā gadā guva Ventspils klausītāju atzinību.

 

Ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 16.00 Ventspils kultūras centrā būs pasākumu cikla „Ziemassvētku gaidīšanas prieks” noslēgums. Tā ir svētā Nikolaja diena (Nikolaustag), kuru vācu bērni gaida ar lielu nepacietību, jo zina, ka šī diena sniegs kādu patīkamu pārsteigumu.

 

Ieeja pasākumos bez maksas.

 

Projektu atbalsta Vācijas Iekšlietu ministrija BMI, Ventspils Kultūras centrs un Ventspils Jaunrades nams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: