Ministru kabinets šodien nolēma atļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvim Ventspils brīvostā Ģirtam Kronbergam savienot citus amatus ar darbu brīvostā.

Paralēli VARAM interešu pārstāvēšanai Ventspils brīvostā Kronbergs arī ir valdes loceklis uzņēmumos "Jaunā enerģija", "Pipeline expert", biedrībā "KBI".

Kronbergam amatus atļauj savienot, jo Ventspils ostas valdes locekļa amata apvienošana ar šiem amatiem nerada draudus par interešu konfliktu un nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām, kā arī nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

 

Ņemot vērā, ka par interešu konflikta nepieļaušanu un valsts amatpersonas ētikas normu ievērošanu ir atbildīga pati amatpersona, Kronbergam ir pienākums jebkurā brīdī izvērtēt interešu konflikta iespējamību un atbilstoši rīkoties.

 

Jau ziņots, ka Kronbergu kā VARAM pārstāvi Ventspils brīvostas valdē iecēla šā gada jūlijā pēc tam, kad no amata tika atsaukts līdzšinējais pārstāvis bijušais Valsts vides dienesta vadītājs Vilis Avotiņš.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: