Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi Aivara Lemberga pieteikumu, kurā viņš lūdz atcelt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Ierosināta administratīvā lieta, informēja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama priekšsēdētājas palīdze Jana Petrenko. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) mēneša laikā tiesai jāsniedz paskaidrojumi, pēc tam tiks lemts par tiesas sēdes datumu.

Tiesā ir saņemts arī Lemberga pieteikums, kurā viņš lūdz tiesu uzlikt par pienākumu VARAM sniegt atbildes uz viņa iesniegumiem Sprūdžam, taču tiesa vēl nav lēmusi par šī pieteikuma virzību.

Lembergs 16.novembrī Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu namā iesniedzis pieteikumu par ministra "prettiesiskā rīkojuma par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas atcelšanu".

Lemberga pieteikumā norādīts, ka šāds Sprūdža rīkojums ierobežo Lemberga Latvijas Republikas Satversmes 101.pantā noteiktās pamattiesības un "ir izdots, klaji ignorējot tos tiesiskos kritērijus, kas tiesiskā un demokrātiskā sabiedrībā ir saistoši valsts pārvaldes institūcijām".

"Šis rīkojums atzīstams par prettiesisku un ir pilnībā atceļams arī tāpēc, ka tā pieņemšanas gaitā ir pieļautas ļoti būtiskas procesuālās un saturiskās kļūdas. Turklāt ministra Sprūdža rīkojumā nav norādīts neviens ministra ieskatā iespējamais mans pārkāpums," norādīja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: