Igaunijas čempionātā basketbolā iespaidīgu uzvaru izcīnījusi ventspilnieka Māra Ļaksas pārstāvētā Tarvas vienībā, kas viesos ar 95:69 sagraujot pēdējo divu sezonu čempionus Kalev/Cramo.

Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieki bija vadībā 42:38, bet trešajā ceturtdaļā savā grozā ielaida gandrīz tik pat punktu kā divās iepriekšējās kopā un jau bija zaudētājos 54:73. Viesi no Rakveres bija labāki arī pēdējās desmit minūtēs, izcīnot uzvaru 95:69, bet iespaidīgāko sniegumu nodemonstrēja tieši Māris Ļaksa. Viņš 33 minūtēs mērķi raidīja sešus no septiņiem divpunktu metieniem, piecus no astoņiem tālmetieniem un trīs no četriem sodiņiem, kopumā gūstot 30 punktus. Viņa rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, divas pārķertas un viena rezultatīva piespēle.

Tarvas komandai tā bija astotā uzvara 12 spēlēs, bet Kalev 11 mačos piedzīvoja piekto zaudējumu. Čempionāta līderi ir TU/Rock basketbolisti ar desmit panākumiem tik pat mačos, bet Rakveres klubs šobrīd visai ērti iekārtojies otrajā vietā. Savukārt Ļaksa ar TU/Rock leģionāru Džastnu Ingremu šobrīd dala čempionāta rezultatīvākā spēlētāju godu – abi vidēji mačā līdz šim guvuši 17.8 punktus.

Foto:basket.ee

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: