Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sakārtots stūrītis bērnu rotaļām

Pašvaldība Pārventas bērniem Talsu ielas rajonā uzdāvinājusi jaunu un kvalitatīvu rotaļu laukumu. Bērni, kas to jau paspējuši izmēģināt, novērtē kā lielisku atpūtas vietu.

Jaunas vēsmas svētku noformējumā

Ventspils sāk posties Ziemassvētku rotā. Tradicionālajās vietās pilsētas laukumos un parkos izvietotas egles, kurās pēc nedēļas, 1. decembrī, tiks iededzinātas krāsainas gaismu virtenes.

2.lpp. Viedoklis: “Vieta brīvībai ”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Gandrīz ikvienam ir atmiņas par kādu īpašu vietu, kur bērnībā viņš spēlējies kopā ar draugiem. Tas ne vienmēr bijis labiekārtots rotaļu laukums, bet tā noteikti ir bijusi vieta, kur ir interesanti, kur ir dažādi neparasti priekšmeti (kaut vai veci krāmi!), kur var ierāpties, pakāpties, paslēpties, iztēloties. Tā, piemēram, jūras krastā pamesta salūzusi laiva var kalpot gan par pirātu kuģi, gan zemūdeni, gan prāmi, kas dodas uz Stokholmu, un, ja vajag, tā var pārtapt arī par kosmosa kuģi starpplanētu lidojumiem.»

3.lpp.

Pirms Ziemassvētkiem izmaksās pabalstus

Pensionārus, pieaugušos un bērnus invalīdus, arī bez vecāku gādības palikušos bērnus pašvaldība šogad atbalstīs, piešķirot 30 latu Ziemassvētku pabalstu, savukārt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes par katru bērnu saņems 20 latu pabalstu.

Sprūdžs ignorē likumus

Ņemot vērā to, ka ministrs Edmunds Sprūdžs likumā noteiktajā kārtībā nav atbildējis uz Aivara Lemberga iesniegumu, Ventspils mērs mēģinās atbildi no ministra iegūt ar tiesas starpniecību.

Aiztur elektroiekārtu izlaupītāju bandu

Četri Ventspils puses iedzīvotāji aizturēti par sērijveida elektroiekārtu izlaupīšanu nolūkā iegūt krāsaino metālu.

Klients konfliktē ar apbedītājiem

Kādam ventspilniekam radušās nesaskaņas ar apbedīšanas pakalpojumu sniedzēju – firmu Rieta.

4.lpp. Ziņas.

5.lpp – 6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Intervija. Svarīgs katra priekšmeta stāsts

Jaunais Piejūras brīvdabas muzeja vēsturnieks, topošais maģistrs ARTŪRS TUKIŠS par pagātni interesējas arī brīvajā laikā. Viņam patīk atjaunot senlietas un lasīt grāmatas par brīvības cīņām. Artūru saista arī militāras lietas un viņš labprāt palīdz jauniešiem saprast, cik svarīga ir vīrišķīga stāja.

8.lpp. Sports. Frisbija čempionātā tikai Flying Worms

Jau šīs nedēļas nogalē sāksies 2012./2013. gada Latvijas frisbija čempionāts telpās, kurā šosezon Ventspili pārstāvēs tikai vīriešu komanda Flying Worms, jo no dalības tajā dažādu apsvērumu dēļ atteikusies sieviešu vienība Hands Up.

Silovam diskvalifikācija un trešā vieta

Nīderlandē, Hērenvēnā, aizvadīts Pasaules kausa pirmais posms ātrslidošanā, kurā ar ļoti mainīgām sekmēm startēja arī Haralds Silovs, mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis, kas izcīnīja 3. un 15. vietu, kā arī saņēma diskvalifikāciju.

Apermanis uzvar Rudens kausā

Teicamu panākumu Latvijas Jātnieku federācijas Rudens kausa izcīņas sacīkstēs jāšanā ar ponijiem guvis Demoras jātnieks Toms Apermanis, kas izcīnījis uzvaru ne tikai trešā posma sacensībās, bet arī kopvērtējumā.

9.lpp. Darbs un nauda. Bezdarbnieki ne vienmēr saņem atbildes

Meklējot darbu, bezdarbnieki nereti dodas uz daudziem uzņēmumiem un iestādēm, izsūta savus CV un motivācijas vēstules uz vairākiem vietām. Tomēr ne visur bezdarbnieki tiek gaidīti un pat ne vienmēr uzklausīti.

Darbam ārzemēs vajadzīga valoda un profesija

Mūsdienās darba tirgus nelielas Latvijas pilsētas iedzīvotājiem neaprobežojas ar vietējo darbadevēju piedāvājumiem. Daudzi ventspilnieki meklē un izmanto darba iespējas ārzemēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: