No 22. novembra rakstnieka Herberta Dorbes memoriālajā muzejā pēdējo reizi apskatāma projekta “Pilsētas stāsti” fotoizstāde.

H. Dorbes muzejs ir ceļojošās izstādes noslēguma punkts, kurā pēdējo reizi skatītājiem tiks piedāvāti 16 pilsētas stāsti, kas attēlo dažādus noskaņojumus, raksturus un laika posmus Ventspils vēsturē.

Kopš oficiālās atklāšanas 2012. gada 17. janvārī izstāde ir apceļojusi ne tikai dzimto Ventspili, iepriecinot skatītājus Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pilī, Galvenajā bibliotēkā, Gāliņciema un Ventspils augstskolas bibliotēkās, bet arī ārpus tās – Piltenes bibliotēkā un Kandavas muzejā.

Projekts tapis sadarbojoties Herberta Dorbes muzeja vadītājai Inesei Aidei un fotomāksliniecei Jekaterinai Karpovai. Tas ir mūsdienu foto, latviešu autoru darbu fragmentu un seno pastkaršu apvienojums, kas veido vienu veselu kompozīciju un skatītājiem attēlo neatkārtojamo stāstu par Ventspili.


Izstādes darbi tapuši fotomāksliniecei sadarbojoties ar Ventspils seno pastkaršu kolekcionāri Ilgu Vinciunu, tika izmantoti arī Ventspils Galvenās bibliotēkas un projekta “Zudusī Latvija” fotoattēlu krājumi.

Noskaņas radīšanai darbi papildināti ar latviešu autoru darbu fragmentiem par Ventspili. Izstādes darbu noformēšanā tika izmantoti arī restaurēti pasta zīmogi no kolekcionāra, Latvijas filatēlistu biedrības biedra Ilgoņa Šteinberga privātkolekcijas.


Izstāde H. Dorbes memoriālajā muzejā ir apskatāma līdz 22. decembrim.

1. decembrī plkst. 14.00 H. Dorbes muzejā būs tikšanās ar izstādes autoriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: