Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lepojas ar Eiropas atzinību

Ventspils pašvaldība ieguvusi augstu atzinību, tiekot novērtēta kā viena no senioriem draudzīgākajām pilsētām Eiropā. Briselē kopā ar atzinīgiem vārdiem un īpaši sirsnīgu attieksmi jau saņemta iegūtā balva. To mājup atgādāja Didzis Ošenieks.

Deputāti noniecina pašvaldības

Saeimā pēc karstām debatēm un pašvaldību pārstāvju protestiem pieņemts nākamā gada budžets. Diemžēl pašvaldībām tas sola vien jostu savilkšanu. Pilsētu un novadu vadītāji sašutuši par valdības cinisko attieksmi un nevēlēšanos ieklausīties viņu teiktajā.

2.lpp. Viedoklis: “Cilvēks vai valsts”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Valsts ir politiska organizācija, kas caur varu nodrošina sabiedrības vadību. Savukārt pašvaldība ir konkrēta teritorija ar tajā dzīvojošajiem iedzīvotājiem.»

3.lpp.

Iedzīvotāji satraukti par darbu rezultātu

Ausekļa ielas iedzīvotāji lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izbūves laikā pauž neapmierinātību, jo dārzi mirkst ūdenī.

Mācās novērst gāzes avārijas

Pilsētas operatīvie dienesti civilajās mācībās atsvaidzināja savstarpējo sadarbību, lai novērstu iespējamās gāzes avārijas un mazinātu to radītās sekas.

4.lpp. Novadā. Nākotnē noteikti būs labāk

Laikā, kad ceļā uz Briseli bija padomju laika traktors, Ventas Balss tikās ar attīstības konsultanti RUTU PASTARI, kuras darbs diendienā saistīts ar mūsu novada zemniekiem.

Dome nopērk daudzdzīvokļu māju

Pirmo reizi novada pastāvēšanas vēsturē pašvaldība izmantojusi pirmpirkuma tiesības, iegādājoties daudzdzīvokļu māju Dzintari Ances pagastā.

Diakoni gatavo siltas maltītes

Puzes baznīcas cēlāji, kuri šo darbu veica pirms 320 gadiem, būtu priecīgi, zinot, ka arī tagad draudzē ir dedzīgi cilvēki, kuri ne tikai lūdzas, bet arī veic praktiskus darbus.

5.lpp. Kultūra. Juris izgaismo naksnīgo pilsētu

Teātra namā apakstāma ventspilnieka Jura Presņikova fotoizstāde Nakts gaisma. 25 uz audekla izprintētās lielformāta fotogrāfijās redzama naksnīgā Ventspils.

Rakstnieka vietā runā suņuks Pičs

Rītvakar Pārventas bibliotēkā notiks Herberta Dorbes grāmatas Rakstnieka maizē atvēršanas svētki. Lasītājus šajā izdevumā uzrunā rakstnieka sunītis Pičs.

Muzicējot ir vieglāk izteikt jūtas

Festivāls Muzicējam kopā šoreiz iesaistījās 1027 jaunie mūziķi un pedagogi ne tikai no Mūzikas vidusskolas, kas organizēja pasākumu, bet arī 2. pamatskolas, Centra sākumskolas, 2., 3., 5. un 6. vidusskola, vakarskolas un Piltenes mūzikas skolas.

6.lpp. Sports. Būmeisters nepārspēts Krievijā

Krievijā, Novosibirskā, notika starptautisks sambo festivāls, kurā lieliski startējis mūsu Gints Būmeisters, kurš izcīnīja uzvaru gan individuālajās sacensībās, gan palīdzēja Latvijas izlasei gūt uzvaru komandu draudzības sacensībās pār mājinieku vienību.

Buškevica nākamā pieturvieta – Valga

Metis mieru aktīvajai sportista karjerai, Sandis Buškevics, viens no Ventspils visu laiku labākajiem basketbolistiem, nekur tālu no šī sporta veida nav aizgājis. Gluži pretēji – viņš atradis jaunu izaicinājumu tajā – pierādīt sevi kā daudzsološu treneri –, un jau ir vērojami arī pirmie viņa darba augļi.

7.lpp. Ģimnāzija pasniedz Gada balvas

Ventspils 1. ģimnāzijai ir stabila tradīcija – pašiem labākajiem skolas audzēkņiem, skolotājiem un skolas darbiniekiem tā pasniedz Gada balvu.

Ziemassvētku gaidīšanas prieks

Sagaidot gada gaišākos svētkus, Vācu kultūras biedrība sadarbībā ar Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes studentiem organizē pasākumu ciklu Ziemassvētku gaidīšanas prieks.

Pašvaldība informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: