LBL 2 spēlē BK "Ventspils Augstskola" bija pārāki katrā ceturtdaļā un uzvarēja "VEF skolu" ar rezultātu 98:80. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Rihards Lomažs ar 25 gūtajiem punktiem.

Studenti līdz šai spēlei bija izcīnījuši piecas uzvaras septiņās spēlēs, kas deva otro vietu LBL 2 (tikpat uzvaru arī Vidzemes Augstskolas komandai). "VEF skolai" tikmēr nedaudz vājāki rezultāti – četras uzvaras septiņās spēlēs.

Jau kopš pirmajām minūtēm mājinieki uzņēmās iniciatīvu un pakāpeniski sāka veidot pārsvaru. Īpaši šajā ziņā izcēlās Toms Leimanis, kurš pirmajās sešās minūtēs guva jau astoņus punktus. Ventspilnieki ieguva ievērojamo +9 nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kad viesu treneris izlēma paņemt pirmo minūtes pārtraukumu. Pēc tā viesi spēja saņemties un nedaudz pietuvoties rezultātā – pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 24:19 BK "Ventspils Augstskola" labā.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar mājinieku ofensīvu – pēc Šilberga gūtajiem septiņiem punktiem ventspilnieki panāca jau +10 – 35:25. "Ventspils Augstskola" turpināja dominēt laukumā arī turpmāk, pēc Gromova soda metieniem palielinot pārsvaru jau līdz +14 (45:31), bet pašās puslaika beigās rīdzinieki piecus punktus atguva un, pārtraukumā ejot, rezultāts bija 45:36 BK "Ventspils Augstskola" labā.

Mājiniekiem pirmajā puslaikā rezultatīvākie bija Šilbergs (deviņi punkti), Leimanis un Lomažs (katram pa astoņiem punktiem). Līdz šim rezultatīvajam Lasmanim salīdzinoši neveiksmīgs sākums – četri punkti un trīs personiskās piezīmes. "VEF skola" labā 10 punktus guva Melderis. Pēc pirmā puslaika pa trim piezīmēm viesu rindās bija nopelnījuši Melderis, Feikners un Niedra.

Pēc pārtraukuma spēle turpinājās līdzīga, pārmaiņus gūstot punktus abām komandām. Pēc tam, kad trešdaļa bija pusē, mājinieki veica izrāvienu, iemetot trīs tālmetienus (Leimanis, Lomažs, Staķavs) minūtes un 17 sekunžu laikā un panākot jau +17 (63:46), kam drīz sekoja minūtes pārtraukums. Trešajā ceturtdaļā ar piecām piezīmēm malā devās šodien neveiksmīgi spēlējušais Lasmanis. Līdz ceturtdaļas beigām gan jaunā VEF maiņa nedaudz pietuvojās mājiniekiem, tomēr "Ventspils Augstskolas" pārsvars bija gana ievērojams (68:57).

Pēdējo ceturtdaļu aktīvāk iesāka mājinieki, tomēr palielināt savu pārsvaru viņiem neizdevās. Rezultāta starpība turējās aptuveni 10-12 punktu robežās līdz pat ceturtdaļas vidum, kad ventspilnieki sāka pamazām pārsvaru audzēt – mājinieku ofensīvu iesāka Staķavs, bet ar 10 punktiem turpināja Lomažs. Līdz 100 gūtajiem punktiem "Ventspils Augstskola" gan neaizsniedzās - spēles beigu rezultāts bija 98:80 ventspilnieku labā.

Līdz ar to mājinieki izcīnīja sesto uzvaru astoņās spēlēs, bet tikpat spēlēs ceturtais zaudējums "VEF skolas" komandai.

BK "Ventspils Augstskola" – "VEF skola" 98:80 (24:19, 21:17, 23:21, 30:23)

BK "Ventspils Augstskola": Lomažs 25, Štelmahers 14, Leimanis 14, Staķavs 13, Šilbergs 13, Gromovs 8 (10 ab), Pāže 4, Lasmanis 4, Blumbergs 3, Kohs.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: