Jaunrades nama zālē ar koncertu noslēdzies festivāls Muzicējam kopā, ko organizēja Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils reģiona mūzikas skolām un vispārizglītojošajām skolām.

Šis festivāls notika jau sesto gadu pēc kārtas par goduLatvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Šogad tajā piedalījās Ventspils mūzikas vidusskola, 2. pamatskola, Centra sākumskola, 2. vidusskola, 3. vidusskola, 5. vidusskola, 6. vidusskola, Vakara vidusskola un Piltenes mūzikas skola.

 

Pavisam kopā izskanējuši 9 koncerti un noslēguma koncerts. Pasākumu apmeklēja 1027 dalībnieki, bet klausīties to bija ieradušies apmēram 136 audzēkņi un pedagogi.

 

Festivāla noslēguma koncertu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Ventspils Jaunrades nama direktore Daiga Silarāja, Ventspils mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis, muzikoloģe Gunta Bauģe, kā arī festivāla “Muzicējam kopā” idejas autore, pedagoģe Ksenija Pudiča.

 

Nominācijas:

● GRAND PRIX- Mūzikas skolas koris „Nošu planētas”, vadītājas Anitra Niedre, Rudīte Tālberga;

● Labākais kolektīva sniegums - 3. vidusskolas krievu tautas mūzikas instrumentu orķestris „Kaļinka:, vadītāja Ludmila Baidarova;

● Artistiskākais izpildītāju sastāva sniegums - Mūzikas skolas grupa „MuzKo”, vadītāji Harijs Birkenbergs, Vineta Martinovska;

● Labākais kameransambļa sniegums - Centra sākumskolas ansamblis „Jautrie draugi”, skolotāja Sandra Sproģe;

● Skatītāju balva – 2. vidusskolas koris „Raduga”, vadītāja Ludmila Vihrova.

 

Festivāla “Muzicējam kopā” mērķis ir nodibināt sadarbību starp mūzikas un vispārizglītojošām skolām, sekmējot gan vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu pievēršanos kolektīvai muzicēšanai, gan arī jauno mūziķu profesionālo izaugsmi.

 

Apskati foto!

Apskati foto arī no noslēguma koncerta!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: