Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilnieku vēlmes ir plašas

No izklaidēm – panorāmas rats, boulings un delfinārijs, bet no pakalpojumiem – dažādi veikali, tirdzniecības centri un kafejnīcas. Tādas ir visbiežāk minētās ventspilnieku vēlmes par to, ko vajadzētu ieviest mūsu pilsētā.

Ventspils venti atkal piesaistījuši uzmanību

 

2.lpp. Viedoklis: “Salīdzināšana”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vienīgā mēraukla cilvēka sasniegumam ir uzvara pār sevi, kur veiksmei nav nekādas nozīmes. Kur nav no svara arī citu sasniegumi vai zaudējumi. Nav nekas neīstāks par salīdzināšanu, kur kāds tiek vērtēts augstāk, cits zemāk. Vienīgais, ar ko vari mērīties spēkos, esi tu pats.»

 

3.lpp.

Zelta Zivtiņa, iespējams, mānās

Ventas Balss redakcijā vērsās kāds 21 gadu vecs jaunietis, kurš Zelta Zivtiņas pakalpojumu saņēmējus vēlējās pabrīdināt par iespējamu šmaukšanos.

Ziedu skulptūrām ziemas mētelīši

Ventspils puķu skulptūras ietērpušās ziemas tērpos. Ne tik krāšņos, kā ierasts tās redzēt vasarā, bet toties daudz izturīgākos.

 

4.lpp.

Atradusi mājas 42 pamestiem kaķiem

«Kāds varbūt domās, ka esmu traka, daudzi pat nezina, cik kaķu ir manā dzīvoklī,» saka puzeniece Anda Lejniece. Divu gadu laikā skolotāja ir devusi pagaidu mājas 42 minčiem.

Urnas suņu ekskrementu savākšanai

Kopš pagājušās nedēļas vietās, kuras pastaigām iecienījuši suņu īpašnieki ar saviem mīluļiem, izvietotas urnas suņu ekskrementu savākšanai.

5.lpp. Politika. Sprūdžs alojas

Latvijas Pašvaldību savienība pauž viedokli, ka Ventspils dome juridiski korekti interpretējusi likumu, konstatējot, ka Aivars Lembergs aizvien ir Ventspils domes priekšsēdētājs.

Referendumus tomēr ierobežos

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus, kas paredz, ka pēc 2015. gada referenduma rosinātājiem pašiem būs jāsavāc vismaz 150 tūkstoši apstiprinātu parakstu. Opozīcija lūdz prezidentu apturēt grozījumus.

Piedāvā atņemt naudu ostām

Saeimā vētī Nacionālo attīstības plānu (NAP). Tas skatīts arī Tautsaimniecības komisijā, kur deputāts Vjačeslavs Dombrovskis nācis klajā ar negaidītu priekšlikumu – plānā neparedzēt naudu ostu infrastruktūras attīstībai, bet novirzīt finansējumu zinātnei un inovācijām.

Nodokļu nemaksātājus neārstēs

Veselības aprūpes sasaisti ar nodokļu maksāšanu varētu ieviest no 2014. gada, nevis nākamā vidus. Par to tuvākajā laikā lems valdība. Ventspils slimnīcas vadība veselības ministrijas priekšlikumu atbalsta.

 

6.lppSports. Turpinās Baltijas Ekspreša uzvaras gājiens

Kārtējo pārliecinošo uzvaru Rietumu līgas turnīrā izcīnījuši pašreizējie čempiona titula īpašnieki Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas savā laukumā viegli tika galā ar Lapmežciema spēlētājiem, sagraujot tos ar 79:55.

Pie mums pulcēsies Latvijas teikvondisti

Šīs nedēļas nogalē Ventspils kļūs par Latvijas teikvondo centru, jo pie mums norisināsies Latvijas čempionāts teikvondo, kurā, kā tiek plānots, startēs vismaz 100 dalībnieku.

Telpu futbolistiem pirmā uzvara

Palikuši bez uzvarām pirmajās divās Latvijas telpu futbola čempionāta spēlēs, beidzot pie pirmās uzvaras trešās kārtas mačā tikuši Hondas futbolisti, kas savā laukumā pārliecinoši ar 5:1 pārspēja vēl vienu čempionāta jaunpienācēju – vienību Orions/FK Ogre.

 

7.lpp. Karolīnai izsaka starptautisku atzinību

Jaunrades nama foto kluba dalībniece Karolīna Cekanaviča ieguvusi atzinību starptautiskajā bērnu radošās mākslas konkursā Lidice 2012.

Iz pagājības

1927. gads... Valsts jubilejas svētku priekšvakarā. Šinīs novembra dienās paiet mūsu valsts lielās piemiņas dienas. Kā panoramā uzpeld šīs vēsturiskās dienas, kas katra nes sevī īpatnības un tomēr viņas stāv viena otrai tik tuvu: 11. novembris mūsu tautas kritušo un dzīvo varoņu piemiņas svētki, 12. novembris – Zemes Padomes 10 gadu jubilejas atcere un 18. novembris – tautas nacionālās brīvības uzliesmojuma diena!

Ventspilnieku receptes

Bērnudārza Eglīte vadītājas INĀRAS NAGLES dārzeņu salāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: