Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bebri posta Kuldīgas ceļu

Braucēji, kuriem Kuldīgas ceļš mērojams ikdienas gaitās, ievērojuši, ka iepretī Zūrām ceļa uzbēruma vienā malā veidojas zemes iebrukumi. Ieskatoties uzmanīgāk, labi var saskatīt postījumu vaininieku – bebru – atstātās liecības.

Mārtiņš bija labs vīriņš...

Jūrkalnes pagasta Bērziņos ciena no paaudzēm pārmantotus tikumus un tradīcijas. Arī svētki – kā nupat aizvadītie Mārtiņi, tā jebkuri citi – te tiek svinēti godam.

2.lpp. Viedoklis: “Māju sajūta”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ir nosvinēti Mārtiņi un aizvadīta Lāčplēša diena, bet pozitīvās emocijas nekur nav zudušas, ja vien cilvēki bija pacentušies tās radīt savā ģimenē vai kopā ar citiem ārpus mājas.»

3.lpp.

Huligāni apskādē gotiņu–policistu

Nezināmi ļaundari nolauzuši govs–policista ķiveres aizsargstiklu. Tas nav pirmais gadījums, kad Govju parādes dalībnieces apskādējuši huligāni.

Pilsētas budžetā vairāk naudas

Ventspils dome apstiprinājusi grozījumus 2012. gada budžetā, palielinot ieņēmumus par 2,30 miljoniem latu, kā arī izdevumiem vēl gada nogalē papildus novirzot teju pusotru miljonu. Vairāk naudas pašvaldības kontos ienācis nodokļu ieņēmumos, saņemts arī papildu finansējums no valsts, kā arī prēmija, kuru Ventspils ieguvusi kā Eiropas Gada pašvaldība Latvijā.

Dendrolight iegūst Baltijas atzinību

Baltijas Asamblejas sanāksmes laikā, kas pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Viļņā, Ventspils uzņēmums Dendrolight Latvija saņēma balvu par labāko Latvijas inovāciju.

4.lpp. Novadā. Rezervē naudu līdzfinansējumam

Novada pašvaldība lēmusi par atbalstu vairākiem novada struktūrvienību, kā arī biedrību sagatavotajiem projektiem, piešķirot līdzfinansējumu.

Kopīgi zīmē, ceļo un lasa

Usmenieku Elstu ģimenē daudzas lietas dara kopā, piemēram, ceļo un lasa, bet māmiņa Baiba ar dēliem Kristapu un Robertu labprāt arī kopīgi zīmē.

5.lpp.

Students izgudro intelektuālu spēli

Ventspils Augstskolas students Kristaps Auzāns ir izgudrojis intelektuālu galda spēli. Iecerēts, ka tuvāko mēnešu laikā tā tiks laista pārdošanā.

Šonedēļ valda patriotisms

Ar Lāčplēša dienu, godinot kaujās par Latviju kritušos karavīrus, sākusies patriotiskā nedēļa. Ļaudis sprauž pie krūtīm sarkanbaltsarkanās lentītes un gatavojas Latvijas 94. gadadienas svinībām. Valsts dzimšanas dienu atzīmēs arī Ventspilī un novadā.

 

6.lpp. Sports. Futbolistiem bronza un Eiropas līga

Finišējis Latvijas Virslīgas čempionāts futbolā, un ar bronzas medaļām to noslēguši FK Ventspils futbolisti, kas tādējādi garantējuši arī dalību nākamajā sezonā Eiropas līgas turnīrā.

Bez zaudējumiem tikai IceSharks

Turpinās Ventspils pilsētas 11. atklātais čempionāts kērlingā – aizvadītas pirmā apļa otrās un trešās kārtas spēles, pēc kurām bez zaudējumiem cīnās tikai IceSharks spēlētāji.

Volejbolistiem trešā uzvara

Pirmo mājas spēli pēc atgriešanās Latvijas volejbola 1. līgas čempionātā aizvadīja VK Ventspils volejbolisti – viņi ar 3:1 apspēlēja apvienoto Valgundes un Jelgavas novada komandu.

7.lpp. Vide. Vides problēmas Baibas Prūses skatījumā

Baiba Prūse ir ventspilniece, Dānijā studē vides vadību, bakalura projekts jānodod decembri, bet janvārī studijas būs pabeigtas. Par tālāko izglītošanos Baibai vēl nav skaidrs – turpināt to Dānijā, Zviedrijā vei tepat Latvijā.

Zīmējumu konkurss veltīts atkritumiem

Noslēdzies atkritumu šķirošanai un problēmai veltīts skolēnu zīmējumu konkurss. Vakar katrs no dalībniekiem saņēma vides aktīvistiem zīmīgu dāvanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: