No š. g. 29. oktobra līdz 1. novembrim Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas jaunsargi piedalījās nometnē „Vīru spēles - Jaunsardzei 20”, kas norisinājās Jelgavas novada Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas apkārtnē.

Apskati foto!

 

Šajā pasākumā kopā piedalījās ap 300 jaunsargu - 24 jaunsargu vienību komandas. Nometnē jaunsargi pielietoja savas prasmes darboties komandā, cīnoties ar laika apstākļiem, nogurumu, miegu, noberztajām tulznām. 40 kilometru garajā trasē 24 stundu laikā tika godam paveikti 20 uzdevumi.

 

No Ventspils 419. jaunsargu vienības 11 dalībniekiem finišā ieradās 9, 2 cilvēki veselības problēmu dēļ izstājās. Komandas kapteine teica, ka neesot vīlusies biedros, kuri izstājās, jo galvenais ir veselība. Ventspilnieki, pārkāpjot finiša līniju, jutās diezgan labi un par paveikto juta gandarījumu. Viņi sacīja, ka grūtākais uzdevums esot bijis „Dārgumu sala”, bet visvieglākais ”Ūdens filtrēšana”. Komanda stāstīja, ka, lai motivētu, uzmundrinātu viens otru un nedomātu par nogurumu un sāpošajām kājām, jaunsargi esot dziedājuši, stāstījuši jokus un izteikuši viens otram uzslavas. Vienā no kontrolpunktiem instruktors R. Tuka uzteica mūsu Ventspils jaunsargus sakot : „Jūs, esat malači, neskatoties uz to, ka komandas kapteine ir meitene!”

Piltenes 418. jaunsargu vienība finišā ieradās pilnā sastāvā - visi 11 dalībnieki. Komanda pēc finiša jutās laimīgi un labi. Piltenes vienības devīzes bija „Dzīve ir skaista!” un „Cīnīties un nekad nepadoties!”. Viņuprāt, vislabāk viņiem padevās kontrolpunkts, kurā bija jāuztaisa plosts no 4 mucām, 3 dēļiem un virves. Piltenes vienība, lai motivētu un uzmundrinātu savus komandas biedrus, esot jokojušies un dziedājuši dziesmas.

Ventspils 419. jaunsargu vienība ieguva 11. vietu, bet Piltenes 418. jaunsargu vienība ieguva 18. vietu. Visi jaunsargi ir pelnījuši uzslavu par to, ka ir paveikuši šo garo trasi un atgriezušies atpakaļ sveiki un veseli , jo pieveikt 40 kilometru garu trasi nav pa spēkam kuram katram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: