Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Darītājs, nevis runātājs

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien Melngalvju namā uz domu apmaiņu bija aicinājis reģionālo mediju pārstāvjus.

Vārves pagasta pārvaldē nozog seifu

No Vārves pagasta pārvaldes mistiski pazudis seifs ar naudu. Durvis nav tikušas uzlauztas. Ēkā tikts, noņemot durvju signalizāciju.

 

2.lpp. Viedoklis: „Spīd cauri”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Reformators Edmunds Sprūdžs ir pamatīgi iekarsis. Viena reformu iniciatīva seko otrai. Diemžēl tieši tāpat aug ministra iekavēto un nepadarīto obligāto darbu saraksts, kura dēļ pašvaldības nevar plānot savu darbu un tērē laiku nelietderīgās diskusijās par caurspīdīgumu. Turklāt caurspīdīguma, tiesiskuma un demokrātijas principus Sprūdžs pielāgo savai gaumei un augstprātībā turpina strādāt pret pašvaldībām.»

3.lpp.

Sprūdžs reformē arī atkritumus

Edmunda Sprūdža vadītās ministrijas izstrādātais Atkritumu apsaimniekošanas plāns paredz būtiskas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanā. Aiz zaļām un videi draudzīgām idejām paslēpts dabas resursu nodokļa kāpums un līdz ar to arī augstāka cena par atkritumu izvešanu.

Moldovieši pārņem pieredzi

Ventspils izvēlēta kā paraugpašvaldība, lai nodotu pieredzi Moldovai, kas ir viena no postpadomju republikām un kuru Latvija izvēlējusies kā prioritāti ārējai sadarbībai.

Notver dzīvokļu apzadzēju bandu

Policija cer, ka daudzo dzīvokļu apzagšana Ventspilī rimsies, jo likumsargiem pēc vairāku mēnešu darba izdevies notvert dzīvokļu apzadzēju bandu.

 

4.lpp.

Darītājs, nevis runātājs

Turpinājums. Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien Melngalvju namā uz domu apmaiņu bija aicinājis reģionālo mediju pārstāvjus.

 

5.lpp. Ceļojums. Lielās, bet nepazīstamās Ķīnas iespaidi

Lai iepazītu Ķīnas neaptveramos plašumus, ar vienu ceļojumu nepietiek, uzskata ventspilniece Zinta Švampe, kuras ārzemju braucienu galamērķi pārsvarā ir Austrumu zemes. Pirmajā reizē ceļotāji Ķīnā parasti skatās lielās pilsētas Šanhaju, Pekinu un pasaules brīnumus – Ķīnas mūri, Terakota armiju –, taču pats skaistākais, kas pasaulē radīts, ir dabas veidojumi.

 

6.lpp. Sports. Viegla pastaiga spēlē pret lietuviešiem

Sagraujot Palangas komandu Naglis, BK Ventspils turpina savu bezzaudējumu sēriju Baltijas Basketbola līgā (BBL), kas stiepjas jau piecu spēļu garumā. Turklāt pēdējā mačā kluba rindās debitēja arī jaunie basketbolisti Iļja Gromovs un Edgars Štelmahers.

Peldētājiem godalgas Kurzemes čempionātā

Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā risinājās IX Kurzemes čempionāts peldēšanā, kurā spēkiem mērojās trīs pilsētu – Liepājas, Jūrmalas un Ventspils – peldētāji.

Volejbolistiem pirmā uzvara

Pie pirmā panākuma Latvijas 1. līgas volejbola čempionātā tikuši VK Ventspils spēlētāji, kas izbraukumā Rīgā ar 3:1 (25:14, 25:15, 25:27, 25:16) pieveica pagājušās sezonas ceturto spēcīgāko vienību SK RTU-UPS.

 

7.lpp. Intervija. Mūza vienmēr ir blakus

Sestdien Kultūras centrā komponista PĒTERA BUTĀNA autorkoncertā skanēs pūtēju orķestru mūzika. Tā ir vairāku mūziķu dāvana komponista 70. dzimšanas dienā. Pats gaviļnieks par šo notikumu gan skumji pasmaida; jaunībā bijis daudz tīkamāk svinēt svētkus un arī sacerēt skaņdarbus. Pārcēlies uz dzīvi Ventspilī, Pēteris pirms trim gadiem kļuvis par mūsējo, tāpēc aicināju komponistu uz sarunu, kurā atklājās viņa inteliģence un silts humors.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: