Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Govju parāde noslēdzas ar izsoli

Mākslas un mecenātisma projekts Govju parāde, kuras dalībnieces kopš 30. jūnija piesaistīja gan ventspilnieku, gan pilsētas viesu uzmanību, nonācis finiša taisnē. Rīt tiks izsolītas 19 no 26 gotiņām, kas šovasar mirdzēja visās varavīksnes krāsās, dzirkstīja asprātīgos tēlos, peldēja, staroja gaismās, lika pārdomāt...

Turpina attīstīt zinātnisko potenciālu

Ar konferenci par pašvaldību un valsts lomu izglītības un uzņēmējdarbības attīstībā vakar tika atklāts Ventspils Augstskolas Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs. Centrā strādās pētnieki, kuru vārdi akadēmiskajā vidē ir atpazīti pasaulē.

 

2.lpp. Viedoklis: “Cilvēciskums”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Pagājis vairāk nekā gads kopš pēdējām prezidenta vēlēšanām un Andra Bērziņa nominēšanas augstajam amatam. Pirmajā mirklī tik vien sapratām, ka Latvijai ir jauns prezidents. Ir jāpaiet laikam, lai varētu spriest, izdarīt secinājumus un novērtēt.»

 

3.lpp.

Uzlabo andelēšanāsapstākļus tirgū

Vecpilsētas tirgus ir iecienīta iepirkšanās vieta. Tādēļ nemitīgi tiek domāts par tirgošanās un iepirkšanās apstākļu uzlabošanu.

Bērziņš iestājas par Latvijas zemi

Zemes lietās šobrīd ir haoss. Latvijas zemi netieši izpērk ārzemnieki, lauksaimniecības platības aizaug ar krūmiem, pārpurvojas. Daudzi sīkie īpašnieki sēž uzzemes pleķīšiem, tos neapsaimniekojot. Tikmēr Latvijas zemniekiem trūkst zemes tālākai attīstībai. Valsts prezidents rosina veidot Valsts zemes fondu, bet ministrijas aizvien nespēj vienoties par zemes pārvaldības likumu.

4.lpp. Sociālais dienests informē

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Dzīvesziņa. Šujot dzied un atpūšas no cipariem

Gunda Baltaisvilks pirms gada sāka šūt etnogrāfiskus un tautiskus linu kreklus un kleitas, priekšautus un svārkus, iepriecinot gan sevi, gan citus šī auduma valkātājus.

Rokās gaismas pakaviņš

Vīru kopa Vilki ne tikai dzied patriotiskas dziesmas, bet arī iedziļinās karavīru dzīvesziņā. Vīri ir tikušies ar daudziem brīvības cīnītājiem un pierakstījuši viņu atmiņas.

Liec nost ķieģeli un smaidi

Šonedēļ dziednieks un veiksmes konsultants Aldis Ķeviņš tikās ar bērnunama Selga audzēkņiem, bet otrdien uzrunās ventspilniekus, kurus interesē prieks un iekšējās brīvības meklējumi.

 

8.lpp. Sports. Kārkliņam universiādes bronza

Rīgā norisinājās Latvijas augstskolu universiāde vairākos sporta veidos. Pirmo reizi tajā bija iekļauts arī kikbokss, un ventspilnieks Kristaps Kārkliņš tika pie bronzas medaļas šajā sporta veidā.

Silova mērķis – iekļūt ātrslidošanas elitē

Pēc Ventspils Augstskolas absolvēšanas ātrslidotājs Haralds Silovs, viens no mūsu labākajiem ziemas sporta veidu pārstāvjiem, jau kopš jūlija vidus uzturas Vācijā, Incellē, un slavenā ātrslidotāja Džeremija Voterspūna treniņu grupā gatavojas jaunajai ātrslidošanas sezonai.

Basketbolisti – starp līderiem

Aizvadītas vairāku kārtu spēles Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, un izkristalizējušies arī pirmie līderi visās vecuma grupās; starp tiem ir arī sporta skolas Spars vienības.

9.lpp. Intervija. Sports – veselības un jaunības eliksīrs

Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē šovakar notiks Olimpiskā centra 15 gadu jubilejas svinības. Šonedēļ ventspilnieki bez maksas varēja apmeklēt vairākas sporta bāzes, tostarp peldbaseinu un ledus halli, un arī turpmāk Olimpiskais centrs piedāvās dažādas akcijas, lai katrs iedzīvotājs varētu izvēlēties sev tīkamāko sporta veidu, tādējādi nostiprinot savu veselību un gūstot dzīvesprieku. Par Olimpiskā centra tapšanas vēsturi, tagadni un nākotni stāsta centra valdes priekšsēdētājs ULDIS BOITMANIS.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: