Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sociālā darba speciālisti un skolu sociālie pedagogi šoruden no septembra līdz novembrim četrās nodarbībās papildina savas teorētiskās zināšanas.

Mācības supervīziju veidā vada centra Dardedze Konsultāciju daļas vadītāja Laila Balode. Mācību galvenā tēma vērsta uz vardarbības pret bērniem veiksmīgāku atpazīšanu un profesionālas palīdzības sniegšanu jau notikušas vardarbības gadījumā.

Mācību laikā Balode sniedza klātesošajiem teorētisku pārskatu par vardarbības definīcijām, riska faktoriem, vardarbības sekām un Latvijas Republikas likumdošanu, kas saistīta ar vardarbības pret bērnu gadījumiem, runāja par institūcijām, kas iesaistītas vardarbības gadījumu risināšanā, to pienākumiem un funkcijām, kā arī profesionāļu kompetences robežām, strādājot ar vardarbībā cietušu bērnu.

Speciālisti iepazinuši arī citu valstu veiktos pētījumus par cietsirdīgas izturēšanās izplatību sabiedrībā, kā arī darba metodes un modeļus, kas tiek izmantoti ģimenes funkcionēšanas novērtēšanai un bērna aizsardzības un labklājības veicināšanai.

Tā kā mācības notiek supervīziju veidā, tad liela uzmanība tiek pievērsta konkrētu sarežģītu sociālo gadījumu praktiskai risināšanai.

Mācībās Ventspils Sociālā dienesta speciālisti būs ieguvuši jaunas zināšanas un prasmes, ko turpmāk varēs izmantot praksē, veicot sociālo darbu ar ģimenēm un bērniem. Savukārt skolu sociālie pedagogi jaunās zināšanas izmantos, sniedzot atbalstu un profesionālo palīdzību skolēniem, kam, lai risinātu radušās problēmas, nepieciešama sociālā pedagoga palīdzība.

Apmācību process vēlreiz nostiprina pārliecību par komandas darba būtisko nozīmi dažādu institūciju un speciālistu sadarbībā, veicot profilakses darbu un sniedzot palīdzību vardarbības upuriem.

Centrs Dardedze un Latvijā atzītā speciāliste Laila Balode jau daudzus gadus sniedz palīdzību bērniem un ģimenēm, kas cietušas no vardarbības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: