Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Veselības aprūpē ieplūst nauda

Valsts piešķīrusi papildu finansējumu ambulatorajai aprūpei. Tas nozīmē, ka uz diagnostikas izmeklējumiem, vizītēs pie speciālistiem un uz operācijām par valsts naudu tiks lielāks skaits pacientu. Par to, ka samazināsies rindas uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, priecājas arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova.

Reibums un ātrums atņem dzīvību

Kāds 25 gadus vecs jaunietis uz Lielā prospekta smagi avarējis un gājis bojā. Brīnumainā kārtā līdzbraucēja negadījumā necieta.

 

2.lpp. Viedoklis: „Bizness, labdarība vai muļķība? ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Vēl nesen tika slavēts pārtikas paku saturs, kurās, salīdzinot ar iepriekš izsniegtajām, esot daudz vērtīgāki produkti – tādi, ko apēd ne vien suņi un kaķīši bezgaršīgās grūbu putrās, bet tādi, ko patiesi tiek likti galdā – pat sautēta cūkgaļa. Diemžēl paku nav tik daudz, cik trūcīgo un maznodrošināto personu Latvijā, tādēļ visiem nesanāk un cilvēki pēc tām stāv garās rindās.»

 

3.lpp.

Dzīvoklī no mitruma pelē sienas

Ilgas kundze sūdzas, ka iepriekšējās aukstajās naktīs nemaz nav gulējusi – pa loga rūti plūst ūdens, ko sieviete ik pa brītiņam slauka. Mazajā dzīvoklīti gaiss mitruma piesūcies, bet, nemitīgi turot logus atvērtus ventilēšanas režīmā, zudīs siltums.

Pārtikas pakas izmet un pārdod

Pie rokas nevien nav noķerts, tomēr redakcijai ir ziņas par to, ka Eiropas pārtikas pakas ne vienmēr izmanto lietderīgi. Tās tiek šķirotas, nevajadzīgo izsviežot, produkti tiekot arī pārdoti.

 

4.lpp. Novadā. Čikuti no Čiekuriem konservē un nūjo

Zūrenieki Ruta un Jānis Čikuti par garlaicību nesūdzas – viņu laiks tiek veltīts dārzam, siltumnīcai, mazbērniem un arī atpūtai.

Pašvaldība izsolīs īpašumus

Novada dome izsludinājusi pieteikšanos mutiskai izsolei, kurā plāno pārdot trīs tai piederošus nekustamos īpašumus. Diviem no tiem ir kultūrvēsturiska vērtība.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs NOVEMBRIM

 

5.lpp. Brīvostas ziņas.

 

6.lpp. Sports. Štelmahers: Tizli vienkārši esam!

Pirmo zaudējumu Aldara Latvijas Basketbola līgā (LBL) šosezon piedzīvojis BK Ventspils, kas divu spēļu izbraukuma tūres ietvaros vispirms pārliecinoši ar 100:65 sakāva Turību, bet dienu vēlāk bez jebkādiem variantiem ar 62:83 piekāpās Valmieras basketbolistiem.

Monreālas ledus veiksmīgāks ir Saulītim

Mūsu vadošie šorttrekisti Jēkabs Saulītis un Roberto Puķītis atzīstami startējuši Pasaules kausa otrā posma sacensībās Kanādā, Monreālā. Šoreiz augstākus rezultātus izdevies uzrādīt Saulītim – viņam 22. vieta 1000 metros.

Cīņa par medaļām turpinās

Līdz Latvijas futbola Virslīgas čempionāta noslēgumam palikušas vairs tikai divu spēļu kārtas. Pirms tām diezgan teicamā situācijā, lai pirmo reizi izcīnītu zelta medaļu, atrodas Daugavpils Daugava, savukārt Ventspilij būs vēl krietni jāpasvīst, lai saglabātu vietu labāko trijniekā.

 

7.lpp. Skatuve

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: