Latvijas pilsētu svētki nav kļuvuši par tūristu intereses objektu, taču tie noteikti varētu kļūt par interesi stimulējošu faktoru, atzīst biznesa portāla "Nozare.lv" aptaujātie tūrisma eksperti. Vislabāk šai ziņā veicas Ventspilij.

"Pieredze rāda, ka uz svētkiem Latvijas pilsētās tūristi speciāli neierodas, svētki tiek apmeklēti tad, ja tūrists jau atrodas valstī un ceļojuma laikā rodas iespēja apmeklēt pilsētas svētkus," sacīja SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Tāpat viņa atzina, ka ļoti liels tūristu pieplūdums vērojams tikai tādos pasaulē pazīstamos svētkos kā Venēcijas karnevāls un citi līdzvērtīgi šovi. "Pilsētas svētki lielu interesi neizraisa, tāpēc lieliska doma būtu pilsētas svētku laikā organizēt, piemēram, kāda starptautiski pazīstama mākslinieka koncertu. Tā noteikti būtu papildu motivācija arī ārzemniekiem apmeklēt pilsētu un uzkavēties pāris dienas ilgāk," skaidroja Keiša.

Kā labākos pašmāju piemērus, kas spējuši piesaistīt tūristus Latvijas pilsētām, tūrisma eksperte minēja mūziķa Roberta Velsa koncertu Ventspilī, kur tajā pašā laikā bija iespēja aplūkot ziedu kompozīcijas un Ginesa rekordu ieguvušo ziedu paklāju.

"Dažādi koncerti, aktivitātes un svētku gaisotne pilsētā varētu būt papildu bonuss tūristiem. Mērķtiecīgi uz Rīgas svētkiem tūristus aicinājuši neesam, taču tūristu grupas, kas ierodas Latvijā augusta otrajā pusē, cenšamies informēt par Rīgas svētkiem un ieteikt tos apmeklēt. Ja svētku programma būtu zināma savlaicīgi, tad tā būtu papildu iespēja, ko piedāvāt tūristiem," norādīja "Kaleva Travel" mārketinga vadītājs Pauls Gusts.

"Vasarā ir visas iespējas iegūt informāciju un ceļot pa Latviju. Ventspils ir tūristiem pieejama tieši informatīvā ziņā ar informāciju par ūdensparkiem un ostas akvatoriju, Cēsis un Sigulda - ar dabas takām un viduslaiku pilīm, Kuldīga - ar Abavas rumbu," teica Gusts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: