Būvfirma "RBSSKALS" sāks veidot ikmēneša sižetus LTV raidījumā "Vides fakti", kuros skaidros par būvniecības principiem, kas ir noderīgi dažādu namu lietotājiem un iedzīvotājiem gan pilsētās, gan laukos.

Cikla pirmais raidījums sestdien, 27. oktobrī, plkst. 19.00 iepazīstinās ar energoefektivitātes ziņā unikālu projektu Baltijā - zema un pasīva enerģijas patēriņa māju sabiedrisko ēku sektorā - Ventspils poliklīniku.

 

Nākamie sižeti turpmākajos mēnešos plānoti par Latvijas klimatam atbilstošiem būvniecības materiāliem un tehnoloģijām, kvalitatīvas gaisa aprites nodrošināšanu un siltuma patēriņa efektivitātes mērījumiem dažādās ēkās.

 

"Šī raidījuma cikla mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar ne vien mūsdienīgu, bet arī ekspluatācijas ziņā ekonomisku domāšanas veidu, balstoties uz reāliem piemēriem, kā arī veicināt būvniecības nozares prestiža celšanu, apliecinot nozares profesionāļu augsto zināšanu un varēšanas līmeni, ko prasa šāda veida būvniecība," skaidroja "RBSSKALS" pārstāve Ieva Vāverniece.

 

Viņa piebilda, ka ilgtspējīga ēka ietver izpratni par ēkas-lietotāja-vides savstarpējo mijiedarbību. Līdztekus jautājumam par ēkas izskatu ilgtspējīgas ēkas kvalitāti nosaka reālais energoresursu patēriņš un mikroklimats, iekšējās vides kvalitāte un līdz ar to - apsaimniekošanas izmaksas. Plašāks jautājumu loks skar saikni ar ārējo infrastruktūru, būvmateriālu ietekmi uz veselību un dabas resursu rezervēm, kā arī apkārtējās vides bioloģiskās daudzveidības optimālu saglabāšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: