Iespējams, Palanga visbiežāk latviešiem asociējas ar piejūras kūrortu, taču arī šajā nelielajā Lietuvas pilsētā tiek spēlēts basketbols. Kāds? To otrdienas vakarā pārbaudīs BK "Ventspils" vienība, Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē mājās uzņemot Palangas komandu "Naglis".

Piejūras pilsētiņa Palanga ir sadraudzības partnere Liepājai un Jūrmalai, taču Latvijas ostas pilsētā Ventspilī nekāda draudzēšanās negaida - ventspilnieki centīsies revanšēties par negaidīto sagrāvi Valmierā un tikt pie piektās uzvaras Baltijas līgas grupu turnīrā.

Palangas komandai šī sezona sākusies tāpat kā beidzās iepriekšējā - ar pēdējo vietu Lietuvas čempionātā. Visos piecos aizvadītajos mačos Palanga piedzīvojusi zaudējumus, tomēr nav tā, ka uzvaras garša nebūtu sajusta nemaz. Proti, 7. oktobra vakarā "Palanga" mājās uzveica viesus no Kazahstānas - "Barsy" ar rezultātu 82:75. Tas arī līdz šim vienīgais panākums šajā sezonā.

Reizi ventspilnieki jau tikušies ar Palangas basketbolistiem - sezonas pirmajā mačā izbraukumā "Ventspils" triumfēja vairāk nekā pārliecinoši (88:44). Tiesa, otrdienas vakarā kurzemnieku rindās nebūs trīs spēlētāji, kuri kaldināja graujošo uzvaru 5. oktobra vakarā. Andrejam Gražulim savainojuma dēļ joprojām nāksies izlaist ilgāku laiku, Akselim Vairogam problēmas sagādā sāpošā mugura, bet Jānis Timma no kājas savainojuma turpina atgūties ar domu par Eirokausiem.

Palangas komanda pulcējusi gados jaunus vietējos spēlētājus, kā arī divus amerikāņu leģionārus - aizsargu Perišu Braunu, kurš Lietuvā spēlēja jau iepriekš Mažeiķu komandā otrajā līgā, un uzbrucēju Markusu Relfordu. Labākais punktu guvējs gan ir 190 centimetrus garais aizsargs Ēvalds Lengvins, kurš vidēji guvis 16 punktus Baltijas līgas spēlēs.

Pirmā apļa spēlē pret "Ventspili" Lengvins bija viens no diviem Palangas vīriem, kas spēja savākt vismaz desmit punktus. Otrs bija Modests Kumpis, kuram arī šī ir pirmā sezona Lietuvas elites sabiedrībā.

Spēles sākums Olimpiskajā centrā "Ventspils", šovakar plkst. 19.00.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: