Svinot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts jau otro gadu aicina ikvienu interesentu piedalīties pastmarku dizaina konkursā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

No šodienas līdz 22. oktobrim jebkura fiziska vai juridiska persona var iesūtīt Latvijas Pastam savu pastmarkas dizaina ideju. Konkursa uzvarētāju noteiks sabiedrības balsojums sociālajos tīklos - visvairāk balsu ieguvusī ideja tiks izmantota reālas pastmarkas dizaina izstrādē un 2013. gadā nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā, teikts paziņojumā medijiem.

Pastmarku dizaina idejas iespējams iesniegt interneta vietnē "http://jaunapastmarka.lv", turpat iepriekš pārliecinoties par sava projekta atbilstību konkursa noteikumiem.

Akcijas uzvarētāja dizaina ideja pastmarkas formātā tiks izdota 2013. gada 25. janvārī, un tās nominālvērtība būs 35 santīmi, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā.

Iesniegtos pastmarku dizainus vērtēs žūrija, kuras kodolu veido Latvijas grafiskā dizaina un reklāmas autoritātes, kā arī filatēlijas jomas speciālisti. 23. oktobrī labākie darbi tiks nodoti publiskam balsojumam - izmantojot sociālo tīklu "Twitter", "Draugiem" un "Facebook" kontus, lietotāji varēs nobalsot par savu iecienītāko pastmarku.

Balsojums notiks līdz 29. oktobrim un uzvarētājs tiks paziņots 30. oktobrī, raksta pasts. Bez iespējas redzēt pastmarku ar savu dizainu ceļojam uz tuvām un tālām pasaules valstīm populārākās idejas autors saņems arī balvu - iespēju izgatavot savu unikālu personalizēto pastmarku komplektu.

Paziņojumā teikts, ka šis ir jau otrais gads, kad Latvijas Pasts rīko šāda veida pastmarku dizaina konkursu. Pastmarkas dizaina tēmas ir neierobežotas, un pērn pirmajā konkursā iesniedzēju projektos atspoguļotas gan ievērojamas vietas un cilvēki, gan dabas ainavas, ziedi un dzīvnieki, gan pašportreti, uzņēmumu logo un interesanti grafiskā dizaina paraugi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: